Håndballjentene klare for for sin 11. EM finale – Norsk Topphåndball

Håndballjentene klare for for sin 11. EM finale

Danmark hadde ikke slått Norge i mesterskap på 18 år – og slik er det fortsatt. Norge er i sin 11. EM-finale.

Det ble en thriller av en annen verden da Danmark og Norge gjorde opp om EM-finalen. Det så ikke bra ut for Norge etter første omgang, men en mesterlig snuoperasjon etter pause ga seier 27-24.

De danske håndballjentene har skapt feber i hjemlandet etter seier over Russland i kampen om semifinaleplassen. Og feberen ble ikke lavere da Danmark gikk til pause med 13-10-ledelse.

Norge hadde feid gjennom de seks første kampene i EM, men slet mot et bevegelig forsvar i semifinalen. Det ga hele fem tekniske feil, og laget ble tvunget til en del avslutninger på ikke altfor gode sjanser. Det benyttet målvakt Sandra Toft til å bekrefte det TV3-ekspert Joachim Boldsen sa før kampen: – Hun er verdens beste.

Etter at norske kontringer var nesten fraværende i første omgang, ble det litt mer fart på sakene i annen omgang. Nora Mørk fant også Kari Brattset Dale på linjen. Men mest avgjørende var kanskje Henny Ella Reistad, som virkelig fikk vist fem sine kvaliteter mot slutten. Det samme gjorde Katrine Lunde, som overtok for Silje Solberg etter første omgang.

Etter 36 minutter var det 14-14. Deretter vekslet lagene om å lede helt til 21-21. Da Skaffet Marit Malm Frafjord og Reistad to måls ledelse, og deretter kom danskene aldri ajour.

Norge 14. seier på rad mot Danmark var i boks. Det samme var EM-finale nummer 11.