Foto: Aleksandar Djorovic/NTB/NHF

Håndballjentene feide Frankrike av banen

Tekst: Martin Dahl Myrberg /NHF Foto: Aleksandar Djorovic/NTB/NHF
4. juli 2021

Norge holdt lekestue med Frankrike i nest siste kamp før OL i Tokyo. Stillingen ble 30-21 til Norge.

Det var aldri noe tvil om hvem som skulle stikke av med seieren søndag kveld. De norske jentene var best fra start til slutt, og spilte til tider de franske jentene av banen i Bayonne.

Håndballjentene har siden 22. juni vært i Frankrike for de siste forberedelsene før OL braker løs i Tokyo 25. juli. Søndag kveld var det duket for første av to treningskamper mot finalemotstanderen fra EM i 2020, nemlig Frankrike. 

Den kampen vant Norge 22-20, og det var de norske jentene som åpnet friskest i søndagens kamp også. Veteranen Camilla Herrem fikk gleden av å kontre inn 4-1 tidlig i kampen, da hun tok i mot en nydelig pasning fra Katrine Lunde. Norge så seg aldri tilbake og fortsatte å dominere kampen, og den franske landslagssjefen Oliver Krumbholz så seg nødt til å ta timeout på stillingen 7-2 til Norge.

Norge fortsatte å sprudle offensivt, men inn mot pause løftet Frankrike spillet sitt noe. Henny Ella Reistad kom inn og satte sitt preg på omgangen, og 22-åringen viste at det norske folk har noe å glede seg til også i dette mesterskapet.

Til pause var stillingen 17-11 til Norge.

Thorir Hergeisson ville se mange av jentene i aksjon, og landslagstreneren gjorde flere endringer i pausen. Blant annet kom Stine Skogrand inn, og hun åppnet bra med to scoringer fra sin kantposisjon, en rolle hun ofte bekler på det norske landslaget.

Midtveis i den andre omgangen ledet Norge med hele elleve mål, og stillingen var 25-14.

De siste minuttene skrudde de norske jentene ned tempoet, og kampen endte 30-21 etter en fenomenal kamp av Håndballjentene.

Norges toppscorer ble evigunge Camilla Herrem med 6 mål.

Neste kamp for Håndballjentene er førstkommende tirsdag klokken 19.00. Den kan du se på Tv2 Sport 2 eller Tv2 Play.

Kampfakta
Treningskamp
Frankrike – Norge 21-30 (11-17)
Lauga Hall, Bayonne
Norges toppscorer: Camilla Herrem med 6 mål.
Frankrikes toppscorer: Grace Zaadi Deuna med 7 mål.
Utvisninger: Frankrike 1×2 minutter, Norge 2×2 minutter