En skikkelig lagseier av Håndballjentene mot Nederland! Foto: Susana Vera / Reuters / NTB /NHF

Håndballjentene er gruppevinnere!

Håndballjentene spilte kanskje ikke på sitt beste, men det ble to poeng, to pluss i målforskjell og gruppeseier.

To lag som kjenner hverandre godt. To lag som vil nå langt. To lag som kjemper hardt. To jevne lag.

Sånn er det når Norge og Nederland møtes.

Det startet jevnt, og etter få minutter var stillingen 5-4 til Norge. Lagene fulgte hverandre til omtrent halvspilt omgang, da Norge dro litt fra. Til pause var stillingen 16-13 i Norges favør, til tross for at det langt ifra hadde vært en optimal omgang fra Håndballjentenes side.

Trener Tonje Larsen oppsummerte pausepraten på TVNorge:

– I andre omgang må vi spille tettere i forsvar. Vi har mer å gå på!

Norge scoret andre omgangs første mål, men etter 16 minutters spill var stillingen 22-22.

Det tegnet til å bli en spennende avslutning på kampen, men en strålende Silje Solberg i Norges mål, noen tekniske feil fra Nederland og gode aksjoner fra Norge i forsvar ville det annerledes.

Norge vant 29-27, og er dermed gruppevinner foran Nederland.

– Jeg er godt fornøyd med gjennomføringa. Vi må se litt på forsvarsspillet, men utover det er det godkjent i alle faser. Vi fikk rullert endel på laget, og de som kom inn gjorde en strålende jobb! Det er tøffe lag i den andre gruppa, og vi skal også bruke kampen mot Japan til forberedelser inn mot en tøff kvartfinale. Vi trenger å løfte oss noen hakk, men det har vi potensial til, sa trener Thorir Hergerisson til TVNorge etter kampslutt.

Norges neste kamp i OL er mot Japan på mandag klokka 1430 (TVNorge/discovery+). Det er siste kamp i gruppespillet, og deretter venter som nevnt kvartfinale for Håndballjentene!