Håndballgutta reiste seg – klare for hovedrunden

Tekst: Astrid Stenvold/NHF
17. januar 2022

Det var et revansjelystent Norge som møtte Litauen til kamp i kveld. De dro det i land og vant 29-35.

Det var tydelig at Norges herrer hadde lyst til å spille en bedre kamp da de møtte Litauen i kveld. Håndballgutta hadde mer trøkk og var på fra start. Litauen scorer kampens første mål, før Barthold setter Norges første fra straffemerket.

Håndballgutta trykket etter avkast, og målene kom fort. Harald Reinkind var rå fra start, og etter syv minutter spilt stod stillingen 5-5, hvorav tre av målene kunne signeres 29-åringen. Fremover spilte de godt, og kom til gode sjanser som de satte pent i mål. Bakover sliter de norske gutta litt mer. Torbjørn Bergerud var tilbake i mål etter smellen han fikk i hodet, men fikk aldri helt teken på det.  

Reinkind fortsatte dog å imponere, og da stillingen stod 8-6 til Norge hadde han satt fem av fem baller i mål. Men da Håndballgutta gjorde flere tekniske feil på rad i midten av omgangen, fikk de kjenne på det. Litauen kontrer og kontrer, og var – noe som kjentes litt plutselig – i ledelsen med ett. De gulkledde er sikre, og øker ledelsen ytterligere i det 18. minutt.

Sæverås kom inn da det stod ti minutter igjen av omgangen, og får et par gode redninger. Lagene fulgte hverandre tett resten av omgangen, men Litauen tviholdte på ledelsen sin helt til det var to minutter igjen av omgangen. Med to kjappe scoringer fra Sander Øverjordet, gikk Norge til pause med uavgjort og 16-16 på stillingstavla.

20220117-Sebastian-Barthold.jpg

Sebastian Barthold var sikker fra start, og satte syv av åtte mål i kveldens kamp. Foto: Annika Byrde/NTB/NHF

Det var et annet lag som stilte til start i andreomgangen. Det høye tempoet fortsatte, og det var enda mer iver i laget. Med Bergerud tilbake i mål, var det Norge som startet best, og de gikk fort opp i en tomålsledelse. Litauen fortsatte å være sikre, og tettet kjapt ledelsen. Det stoppet dog litt opp for Litauen etter dette, og da det var spilt ti minutter sendte Gulliksen Norge i ledelsen med fire mål og stillingen stod 20-24.

Litauen så seg nødt til å ta en timeout, men Bergerud forhindrer de gulkledde i å score med en redning på målstreken. Håndballgutta fortsatte med gode prestasjoner i forsvar og i mål, og likeså i angrep. Norge siger sakte, men sikkert ifra, og halvveis i omgangen stod det 28-21 på stillingstavla. På dette punktet virket det nesten umulig for de gulkledde å få ballen forbi Bergerud.

Sander Øverjordet er tøff i duellene, og fortsatte å gjøre en god profil. Litauen reduserer noe, men med ti minutter igjen av omgangen har Håndballgutta en behagelig ledelse på syv mål med stillingen 30-24. Litauen hang ikke lenger med i kampen, og Norge fortsatte det gode spillet og holdt ledelsen stabilt gjennom resten av omgangen. Kampen endte til slutt 35-29 til de norske Håndballgutta.

Norges kamper i mellomspillet bestemmes først etter morgendagens kamper. Følg med på handball.no for oppdateringer.

KAMPFAKTA
EM 2022, menn – gruppespill
Litauen – Norge 29-35 (16-16)
Steel Arena, Kosice, Slovakia 
Toppscorer Litauen: Aidenas Malasinskas med åtte mål.
Toppscorer Norge: Sander Sagosen og Sebastian Barthold med syv mål.
Utvisninger: Litauen 5×2 min., Norge 2×2 min.

Se utfyllende kamprapport.
Se mer om EM i Slovakia og Ungarn.
Se mer på EHFs mesterskapsside.