Håndballgutta fikk med to poeng til hovedrunden – slo Østerrike med ni mål – Norsk Topphåndball

Håndballgutta fikk med to poeng til hovedrunden – slo Østerrike med ni mål

Norge tok sin andre VM-seier på rad da Østerrike var motstander i den siste kampen i gruppespillet.

Dette betyr at gruppevinner Frankrike tar med fire poeng inn i hovedrunden, mens Norge må nøye seg med to – etter 24-28 mot Frankrike, 31-25 over Sveits og til slutt 38-29 i den siste gruppespillkampen, mot Østerrike.

Norge slo Østerrike med hele ti mål i forrige VM, men i Kairo mandag kveld ble det mer slit for å komme i gang med wienervalsen. Norge scoret hele 20 mål i første omgang, men forsvaret var lekk, og dermed ble det heller ikke lett å være målvakt Torbjørn Bergerud og Kristian Sæverås.

Norge valgte å starte kampen med superstjernen Sander Sagosen på benken.
– Det var planen før starten på mesterskapet at Sander skulle starte på benken, forklarte trener Christian Berge i et intervju på TV3 før kampen. Han vil ha i gang flere spillere, og derfor fikk Kent Robin Tønnesen og Alexander Blonz spille fra start.

Tønnesen og Blonz takket for tilliten og scoret henholdsvis fem og fire de første 30 minuttene. Etter 17 minutter kom også Sagosen på banen og viste klasse, med fem mål på fem skudd.

Med «bare» 20-17 til Norge ved pause, måtte Christian Berge og Børge Lund prate litt om forsvarsspill i garderoben.

Etter ti minutter av annen omgang var det ikke noe mer å lure på. Da hadde Norge øket til 29-21 – mye takket være strålende keeperspill av Sæverås, som blant annet reddet tre straffekast.

Mot slutten kom også Thomas Solstad og Sander Øverjordet på banen, slik at Berge langt på vei fikk oppfylt ønsket om å rullere.