Håndballgutta er EM-klare! – Norsk Topphåndball

Håndballgutta er EM-klare!

Norge beseiret Latvia for andre gang på to dager – og er dermed sikret en plass til EM 2022!

Kampen som skulle vært spilt i Norge i november. Som ble utsatt til mars. Som ble hjemmebanekamp på bortebane.

Torsdag spilte de norske håndballgutta sin andre av to kvalifiseringskamper til EURO2022. Etter å ha vunnet med fem mål mot Latvia på bortebane onsdag, var det duket for «hjemmebane»oppgjør på samme arena knappe 24 timer senere.

Norge visste at de var videre med ett poeng. Norge visste at de var favoritter. Samtidig visste de at kampen var den nest siste obligatoriske kampen før OL-spill (!) til sommeren. Med andre ord var kampen viktig på mange måter. Men først og fremst for trening, trening, trening.

Det startet kanskje ikke så spennende i Riga. Lagene fulgte hverandre tett de første 20 minuttene. Latvia holdt tempoet nede. Norge satte trykk og fart når de fikk mulighet. Men så hjalp det lite med mål fremover når Latvia gjorde sitt den andre veien. At ingen av de norske målvaktene hadde en god dag på jobben gjorde det ikke bedre.

Lyspunkt var det likevel i den første omgangen. 7 mot 6 spillet fungerte godt. Kent Robin Tønnesen gjorde en god figur. Ankomstspillet var bedre enn dagen i forveien. Til pause var Norge foran med stillingen 17-11.

Mye fart ble det ikke i den andre omgangen heller. Men på høyrekanten gikk det kjapt. Kevin Gulliksen leverte OL-søknad som målmaskin.

Seigt, sakte og sikkert kom Norge ti, så tolv, så NITTEN, foran. Selv om Latvia fikk et par gratismål på tomt norskt mål, var seieren med andre ord aldri truet. Med to poeng i kveldens kamp kan Norge endelig konstatere at de er å finne på deltakerlista for EM i 2022!

Norge møter Italia til den siste kvalik-kampen søndag 2. mai klokken 18. Kampen sendes på TV2.

EM-kvalifiseringen består av åtte grupper med fire lag. De to beste nasjonene i hver gruppe og de fire beste treerne kvalifiserer seg til EM 2022 som skal spilles i Ungarn og Slovakia. Norge, Latvia, Hviterussland og Italia utgjør gruppe 6.