Foto: Aleksandar Djorovic/NTB/NHF

Håndballgutta er blitt 552 kamper fattigere

Tekst: Kirsten Birkeland/NHF Foto: Aleksandar Djorovic/NTB/NHF
19. oktober 2021

Når Håndballgutta møtes til Gjensidige Cup i Trondheim, er de blitt 552 kamper fattigere siden sist.

For første gang stiller Norge uten tre spillere som har vært med på Håndballguttas fantastiske reise på 2010-tallet.

Bjarte Myrhol med sine 263 kamper, Magnus Jøndal med 177 kamper og Espen Christensen med 112 landskamper har alle spilt sin siste landskamp og takket for seg. Myrhol og Jøndal har lagt håndballskoene helt på hylla, mens Espen Christensen fremdeles spiller topphåndball i Kristianstad i Sverige.

Bjarte rakk akkurat å sikre seg rekorden i antall landskamper før han ga seg, og henviste Steinar Ege til en andreplass med 262 kamper foran Jan Thomas Lauritzen som ga seg etter 254 kamper. På den samme listen er Magnus Jøndal nummer 13 og Espen Christensen på 42.-plass.

Håndballguttas gjennombrudd kom i EM 2016 da laget med Bjarte Myrhol som kaptein spilte sin første semifinale og ble nummer fire i mesterskapet. Gutta viste at det ikke var en tilfeldighet da de spilte seg til finalen i VM året etter, og tok sin andre sølvmedalje i VM 2019. I EM 2020 som ble spilt i Norge, Østerrike og Sverige tapte Håndballgutta semifinalen etter ekstraomganger, men fikk med seg en flott bronsemedalje fra mesterskapet.

Nå er det nye gutter som skal overta plassene etter de tre veteranene.

Her ser du hvem som er innkalt til Gjensdige Cup i Trondheim.