Håndballfest og storseier mot verdensmesteren – Norsk Topphåndball

Håndballfest og storseier mot verdensmesteren

Håndballjentene fikk en strålende start på Intersport Cup mot Nederland i kveld

De norske håndballjentene spiller denne uken Intersport Cup, som blir deres siste test før VM i Spania som starter i desember. I tre kamper skal de møte Nederland, Sør-Korea og Russland. Første motstander ut i cupen var Nederland, som er regjerende verdensmester.

Nederland fikk best start på andre omgang, og kom foran 4-2 etter fem minutter. Norge klarte på kort tid å snu det til norsk ledelse 6-4. I de to neste angrepene fikk Nederland scoring på åpent mål, og lagene stod igjen likt etter halvspilt omgang.

Bare minutter senere stod det 8-8 mellom de to lagene, men dette ble siste gang i kampen det var jevnt mellom de to lagene. Norge dro ifra og fem minutter før pause stod det 14-8 til hjemmelaget.

Håndballjentene fikk testet flere oppsett og blant annet debutanten Emilie Hovden satte sitt første landslagsmål. Norge økte fra en seksmålsledelse til en syvmålsledelse før pause, og lagene gikk til pause med stillingen 19-11.

I andre omgang holdt håndballjentene Nederland på null mål i syv minutter, og i samme periode satte de seks mål i det nederlandske målet. Ti minutter ut i andre omgang ledet Norge 27-12 over den regjerende verdensmesteren.

Like før halvspilt andreomgang fikk Nederland sitt tredje mål i omgangen, og samtidig hadde Norge satt ti mål bak den nederlandske målvakten. Flere av de norske jentene fikk vist seg frem. Nora Mørk passerte også 700 scoringer på det norske landslaget.

Det ble lite spenning i andre omgang. Norge slipper inn ti mål fra Nederland, men scorer samtidig 17 og vinner med totalt 15 mål og stillingen 36-21 over den regjerende verdensmesteren.

Nora Mørk hadde dette å si til TV 2 etter kampen:

– Veldig gøy å spille landskamp igjen. Jeg hadde trodd og håpet på mer kamp fra Nederland, men jeg synes vi også starter trådt også kommer vi oss opp, sier Mørk til TV 2.

Håndballjentene spiller sin neste kamp i Intersport Cup lørdag 27. november klokken 16.45, før det møter Russland i siste kamp søndag 28. november klokken 16.45.