Halden Topphåndball; – Fantastisk kamp av Ulvene – snublet på målstreken – Norsk Topphåndball

Halden Topphåndball; – Fantastisk kamp av Ulvene – snublet på målstreken

Halden har spilt mange gode kamper mot Elverum og dette var kanskje den beste. Elverum kom fra sjokkseier i Eurocupen med 2 målseier over Porto, men det var Ulvene som var best fra start.

En helt utrolig førsteomgang der Halden blåste over bortelaget og ledet med 4-5 mål siste 10 min. inn mot pausen. Alle våre spillere var i fyr og flamme og dundret inn mål etter mål. Bakover fikk Nicklas også redninger og Halden ledet sensasjonelt 19-15 til pause.

Toke og Trym var arkitekter og feilfrie avsluttere i angrep. Alle tegnet seg i målprotokollen og hele laget var konsentrerte og skjerpa hele tiden. Dette er vel den beste omgangen vi har sett av noe lag på Remmen. 19 mål på 21 skudd og kun 2 tekniske feil!

Publikum hadde allerede fått en helaften med topp underholdning. Kunne det holde helt inn?

Andre omgang fortsatte på samme måte. Ulvene fortsatte ufortrødent å spille ut Elverum. Toke knallet inn 2 mål på 2 minutter og hjemmelaget holdt ledelsen. Det begynte å bli litt tyngre etter hvert og gjestene måtte kjøre et svært offensivt 5-1 med Luc Abalo nærmest som frimerke på Toke. Likevel holdt Halden roen. Etter 16 min ledet de 29-25 og publikum trampeklappet. Så kom det en 2 minutter på Mads og litt tegn til at flere ble litt slitne. Det førte til at Elverums keeper fikk lov til å redde noen skudd og etter 20 minutter var stillingen 29-29. Da trodde de fleste på tribunen at løpet var kjørt, men nei – Ulvene giret om og holdt følge. Med 40 sekunder igjen tar Jan Thomas timeout og stillingen er 32-32. Ulvene har ballen og legger en slagplan. Men når avgjørelsen skulle falle så var det var det mangel på rutine og kaldt hode som felte hjemmelaget. I stedet for å spille ut, få frikast og sette opp det optimale opplegget for scoring, kom et altfor tidlig skudd i trengt posisjon og Elverum reddet, takket og scoret seiersmålet.

Så surt som det går an altså, bortsett fra at det var en fantastisk match av Halden.  Det må ikke glemmes!!

Les hva Elverum skriver om kampen:
Seier mot Halden, men den satt langt inne!

Med Kristoffer ute med skade ble det veldig mye spilletid på flere av gutta. Det gikk aldeles strålende, men det er ikke lett å være like kreativ, skarp og opplagt etter 50 minutters hardkjør mot Norges beste lag og en Luc Abalo som løp fram og tilbake på 10-14 meter og laget uro. Derfor ble det også kun tre mål de siste 14 minuttene av kampen.

Likevel –Halden Topphåndball var mentalt sterke, falt ikke sammen og spilte den beste kampen på år og dag.

Toke var fantastisk god og laget 10 spillemål på 11 forsøk og hadde flere assists. Trym viste gammel storhet og herjet skikkelig med Elverums forsvar og keeper i første omgang. Hannes var feilfri fra strek, scoret 4 i første, men ble pakket inn i andre omgang. Kasper Lien tok de sjansene han fikk og laget 5 mål på 7 skudd, Casper E og August var feilfrie i skytingen med 2 mål hver. Mads var het og laget 5 fine mål, men ble sliten, litt lite kritisk og bommet mye på slutten av kampen. Nicklas hadde 12 redninger på 45 skudd og spiller seg stadig opp.

Dagens dommerpar var meget gode – moro med god kampledelse!

Fasit: Litt dårligere enn Elverum – Litt bedre enn Porto