Halden ble ulvemat – ØIF Arendal klare for semifinale i cupen! – Norsk Topphåndball

Halden ble ulvemat – ØIF Arendal klare for semifinale i cupen!

Ulvene fra Halden tok initativet i kampen og ledet lenge, før ØIF Arendal anført av trioen Matic, Fiala Gjermundnes og Jurisic overtok kommandoen og spilte ulvene ut av Sparebanken Sør Amfi. Dermed er ØIF Arendal klare for semifinalen i NM.

ØIF Arendal vant 35-28 og er dermed klare for semifinale i cupen. Dermed tok ØIF Arendal revansj mot Halden, etter det bitre semifinaletapet i 2018.

For det var ikke hva som helst som skulle revansjeres i kveldens kvartfinale mot Halden. For i november 2018 var det nemlig ulvene – som haldenserne kaller seg selv – som kunne smile bredest. Halden vant da 27-26 og tok seg til finalen i Oslo Spektrum. Der tapte de for øvrig mot Elverum. Og kveldens kvartfinale mot ulvene fra Halden startet på ingen måter bedre denne gangen heller. Halden hadde momentet og ledet 8-5 etter 15 minutter – dette til tross for at Kristijan Jurisic som vanlig leverte varene helt bakerst. Fremover lugget det mot sultne ulver foran Morten Nergaard. Da tok Luka Panza og André Jørgensen Hofstøl timeout uten at det hjalp nevneverdig. Mario Matic og Jørg William Fiala Gjermundnes meldte seg på fremover, men Halden utnyttet skuddbom, tekniske feil og var oppfinnsomme i angrepsspillet. Etter 24 minutter sto det 13-10 på tavla favør Halden. Da tok Olaf R. Hoffstad ansvar og satt inn to raske kontringer, den ene basert på ren vilje. Den viljen overtok Jørg William Fiala Gjermundnes da han satt inn 13-13 og Magnus Søndenå like etter til 14-13 ledelse favør ØIF Arendal. Kristijan Jurisic fortsatte med fine redninger bakerst – med påfølgende kontringer. ØIF Arendal gikk til pause med 15-13.

Etter hvilen fortsatte Fiala Gjermundnes, Jurisic og resten av ØIF-spillerne. Midtveis i andre omgang ledet ØIF 25-20, mye takket være en Kristijan Jurisic i det umulige hjørnet bakerst. Fremme var det veldig gledelig å se at Jørg William Fiala Gjermundnes igjen traff på det meste. Ti minutter var kampen sagd av i ØIF Arendals favør da det sto 28-22 på måltavla. Resten av kampen ble en parademarsj med flyvere signert Sondre Paulsen, en Mario Matic i lekent humør og ikke minst viste ØIF-spillerne en helt annen spilleglede enn de første tjue minuttene av kampen. Halden hadde lite å stille opp med utover i omgangen. Fem minutter sto det 32-25 på tavla. ØIF Arendal vant til slutt

Kampfakta ØIF Arendal – Halden 35-28 (15-13)
NM, kvartfinale, 10.10.2021
ØIF Arendals lag: Kristijan Jurisic, Ivan Eres – Adrian G. Evensen, Jakob F. Lorentzen, Mario Matic (5), Richard Lindstrøm, Kristian Rammel (1), Magnus Søndenå (3), Sondre Paulsen (3), Jørg William Fiala Gjermundnes (10), Olaf R. Hoffstad (4), Henrik Øygarden (1), Sebastian L. Simonsen, Sander L. Simonsen (3), Frederik Børm (5)
Toppscorer Halden: Jonas Jensen (6)
Utvisninger: ØIF Arendal 1×2 min, Halden 3×2 min.