Foto: Svein André Svendsen

Guro om skadeperioden: – Jeg har fått en bedre skuddarm og er i bedre fysisk form

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
16. november 2021

I tredje serierunde i fjor røk Guro Ramberg korsbåndet.  De 12 månedene på sidelinja har hun brukt godt og har bidratt i kjent stil for Larvik denne høsten og står som lagets toppscorer etter 10 serierunder. 

Opptreningen har gått på skinner for høyrekanten og hun har ikke hatt noen problemer med kneet etter operasjonen.  Hun føler seg heldig med at kneet har fungert kjempebra i hele perioden hvor hun har forberedt comebacket.

– Jeg har vært på hver eneste trening med Larvik hele dette året, forteller Guro Ramberg (20), – det har vært gøy å gå på trening hver dag selv om jeg har vært skadet.  Jeg har fått et godt og variert program av fysisk trener og har kost meg på trening. 

– Jeg har aldri følt at det har vært et tungt år, jeg føler det har vært et år hvor jeg har lært mye, både spillemessig og om meg selv, sier hun entusiastisk. 

Foto: Svein André Svendsen


På treningene har Guro stått på den andre halvdelen og øvd i timevis på skudd.  Hun føler at denne treningen har gitt henne en bedre skuddarm og som har gjort at hun har tatt steg når det gjelder skuddavviklingen i høstens kamper.

– Jeg har vært med på så mye som mulig med laget og har fått øvd på nye skudd og fått en bedre skuddarm.  Og så har blitt i bedre fysisk form, jeg merker jeg har blitt sterkere.  Jeg er heldig som har hatt trenere som har vært med meg hele veien.  Selv om jeg har vært skadet så har jeg fått hjelp hele tiden, både av fysisk trener og av hovedtrener, sier hun takknemlig.  – Jeg har tatt mye læring av dette året jeg har gått skadet, jeg føler jeg har fått mye positivt ut av dette året her.


I serieåpningen mot Storhamar 1. september var Guro tilbake på banen, dog kun 2×5 minutter.  Men hun rakk å markere seg med to scoringer på den korte tiden hun var utpå.  I neste kamp mot Sola spilte hun 2×7,5 minutter og så ble spilletiden gradvis trappet opp.  I sjette serierunde i kampen mot Fredrikstad var hun klarert til å spille fulle kamper igjen. 

– Jeg synes det har gått overraskende bra, hvis jeg skal si det sånn, smiler Guro Ramberg, blid som alltid.  – Jeg har vært heldig med å ha fått masse skudd i kampene, så det har vært veldig gøy å spille. Det har vært et år uten håndball og jeg merker at det er mye jeg har gått glipp av.  Men samtidig har jeg lært meg mye annet i løpet av opptreningen.  Nå føler jeg at jeg begynner å komme tilbake til det igjen. 

– Jeg stortrives med hverdagen som den er nå.  Der jeg jobber har vi et godt miljø og så går jeg på trening og møter gode venninner og i tillegg bor jeg sammen med en på laget.  Så jeg har det kjempealright, sprudler hun. 


Larvik har hatt en adskillig bedre poengfangst denne høsten sammenliknet med i fjor, faktisk har det blitt 8 ganger flere poeng.  Larvik ligger på 11. plass etter 3 seire, 2 uavgjort og 5 tap.  Guro Ramberg er lagets toppscorer med 50 mål på 10 kamper.

– Vi er et lag som er veldig gode når vi er gode, men så har vi også et lavt bunnivå. 

– Vi har mange gode spillere og har virkelig funnet ut av det og har et spill som fungerer for oss.  Vi tar steg hele tiden.  Vi har hatt flere morsomme kamper og vi viser at vi fighter selv når det svinger.  Der har vi tatt store steg, at vi ikke detter ned, vi er et lag som fighter for hverandre.  Vi er en god gjeng som har lyst til å gjøre det godt for hverandre, oppsummerer hun.

Foto: Svein André Svendsen


Larvik er uten tap på sine tre siste kamper, etter seier over Follo og uavgjorte kamper mot Byåsen og Fana.

– Ja, det er vi fornøyde med.  Men vi har alltid lyst til å vinne hver eneste kamp og vi har godt fokus på utvikling og jeg synes det har fungert bra.  Som lag tar vi steg hele tiden, vi er heldige som har så gode trenere og et godt apparat rundt oss som legger alt til rette for at vi skal gjøre det bra. 

– Jeg er veldig fornøyd med både Eirik Haugdal og Ketil Arntzen, det er to veldig gode trenere.  Jeg liker at de er tydelige og opptatt av utvikling.  Samtidig som de utfordrer oss vil de også at vi utfordrer dem, at vi skal jobbe sammen som et lag.  Det er ikke bare spillerne som skal utvikle seg, men også trenerne. 

– De har et veldig bra fokus og er tydelige på hva de vil, det er enkelt å forholde seg til.  Det er to skikkelige gode karer som man kan tulle med samtidig som de setter krav.  Det er en god balanse der, det er et fullkomment trenerteam, skryter hun. 


Hvilken kamp har vært den morsomste i høst for deg?

– Høydepunktet mitt i høst må være hjemmekampen mot Fredrikstad hvor jeg endelig fikk spille full kamp og vi vant.  Flere på laget har vært i Fredrikstad tidligere, så det var to skikkelig deilige poeng å ta.  Det var en kollektiv seier, vi hadde en skikkelig bra tenning i laget og det var rågøy å gjøre det på hjemmebane. 


Fremover?

– Målet er sluttspillplass og jeg føler vi er kapable til det.  I serien i år er det mange som plukker poeng fra hverandre, hver kamp lever sitt eget liv og man må være på i hver eneste kamp.  Så jeg føler at vi kan gjøre det bra, så lenge vi gjør våre ting riktig. 

– Det er gøy å være tilbake på banen. Håndball er en veldig stor del av hverdagen min og livet mitt, det beste jeg vet er å dra på håndballtrening.  Og det å spille en god kamp og det fellesskapet man har i et lag, det gir veldig mye.  Og så er Larvik en så god klubb å være i, så jeg stortrives, sier Larviks blide høyrekant avslutningsvis.