Foto: Stian Bye Høgsveen

Guro Nestaker tilbake fra skade

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball

Guro Nestaker (21) spilte hele høstsesongen for Storhamar, men på grunn av en belastningsskade i ryggen ble det ikke flere kamper på henne denne sesongen.  Nå er Guro friskmeldt og er tatt ut til samling med Rekruttlandslaget 1.-4. juni.

Guro spilte 10 kamper og scoret 7 mål i snitt pr kamp før skaden.  Hun spilte med vondt i ryggen i flere av kampene, og tenkte underveis at hun ville klare å spille enda noen kamper til tross for smerter.  Derfor ble hun ble ikke overrasket da hun fikk beskjed om belastningsskaden.


– Det er litt vanskelig å si når skaden oppstod.  Jeg hadde spilt med smerter en stund og hadde begynnelsen på et tretthetsbrudd i ryggen. Jeg kunne gjøre veldig lite i starten, alt som ikke gjorde vondt var greit å gjøre og alt som gjorde vondt var ikke greit.  Jeg kunne gjøre mange forskjellige styrkeøvelser, men kunne ikke løpe eller kaste håndball.

– Den skaden jeg hadde er litt vanskelig å si prognosene på.  Snakket med leger og fysioterapeut og de sa at det kunne ta alt fra 3 til 9 måneder, man visste ikke helt hvor lang skadeperiode det ville bli.


Var med på håndballtreninger før koronaen

– Under opptreningen har jeg gjort alt jeg kan av øvelser som ikke trigget smerte.   Jeg kom i gang med løping og litt mer håndball, kasting og sånt, og så måtte jeg bare ta det steg for steg.  Ta det litt etter litt og økte etter hvert.  Jeg fikk vært med en del på treningene med Storhamar før koronaen stoppet all aktivitet.  Så det avbruddet var ikke det verste som kunne skje for meg i den situasjonen jeg var.  Da fikk jeg ekstra tid, jeg hadde kommet ganske godt i gang før koronaen, sier hun. 

Foto: Stian Bye Høgsveen


Var tilstede hele tiden

Under hele skadeperioden var Guro med på treninger, videomøter og spillermøter.  Selv om hun ikke kunne være med på øktene eller spille kamper så ønsket hun å være en del av miljøet og bidra med det hun kunne.

– Det er ganske kjedelig å gå skadet.  Man vil jo bidra med det man kan og vil tilbake så fort som mulig.  Men det er lite man får gjort og det har vært litt frustrerende.  Men det finnes verre skader enn det jeg har hatt og jeg har ikke hatt noen problemer med å motivere meg til treninger under skadeperioden. 


På landslagssamling

Guro Nestaker er nå 100% tilbake og er sammen med 14 andre spillere tatt ut til samling med Rekruttlandslaget i Oslo 1.-4. juni.  Det blir hennes første samling siden Møbelringen Cup.  På treningene kommer hun til å være med på all aktivitet, uten begrensninger.

– Det er veldig gøy å bli tatt ut på samling, det er det alltid.  Det er moro å møte nye folk, folk som man spiller imot, jeg får mange venner der.  Det er artig å ha noen dager hvor en kun tenker håndball.

– Landslagsøktene blir de første med håndball for meg etter koronaen.  Nå er vi mange som har vært lenge uten håndball, og det blir automatisk en rolig start, vi går ikke fra null til hundre siden vi ikke får lov til å ha kroppskontakt enda.


– Nå ser jeg frem til å spille håndball og komme tilbake til det miljøet jeg normalt er i det daglige. Å se lagvenninnene igjen, vi har vært lenge fra hverandre.  Og det skal bli gøy å komme i gang med å spille kamper.  Jeg har vært lenge uten å spille kamper, så jeg gleder meg veldig til det.  Det er vanskelig å forutsi når jeg er ordentlig tilbake, men jeg tipper at jeg er klar når sesongen starter, kanskje før, avslutter Guro, som skrev ny 3-årskontrakt med Storhamar i desember.