Gulliksen med 11 nettkjenninger i Göppingen tap

Av: E. Fossnes/NTH
27. september 2021

Den tyske Bundesligaen er godt i gang. Søndag kveld fikk Bjarte Myrhols tidligere klubb Rhein-Nacker Lowen besøk av Kevin Gulliksen og Göppingen.

Før oppgjøret stod Göppingen med seks poeng etter å ha vunnet alle sine kamper så langt i Bundesligaen. Hjemmelaget Rhein-Nacker hadde derimot fått en tregere start, og stod med kun to poeng.

Oppsal-gutten Kevin Gulliksen kom til Göppingen fra Minden før årets sesong. Den norske landslagspilleren har vært andrevalget bak Kristian Bjørnsen i en årrekke nå, men leverte en knallgod søknad om mer spilletid etter hans elleve scoringer mot Rhein-Nacker.

Nordmannen åpnet scoringfesten med Goppingen første mål. Kampen skulle dog bli en tett batalje det kommende kvarteret. Lagene fulgte hverandre tett, frem til de tekniske feilene begynte å florere i bortelagets angrep.

Det utnyttet Rhein-Nacker, og fikk en ledelse på tre mål, 11-8.

Lagene vekslet scoringer det kommende kvarteret, men Gulliksen & co kom aldri nærmere hjemmelaget enn med to mål, og til pause ledet Rhein-Nacker 19-16.

Red av stormen

Hjemmelaget fortsatte deres bunnsolide angrepsspill i andre omgang. Anført av tidligere THW Kiel-spiller Lukas Nilsson, fortsatte hjemmelaget å øke ledelsen sakte men sikkert.

Kevin Gulliksen fortsatte å score mål for Göppingen, men forsvarsspillet til gjestene var ikke på nivået som kampene tidligere i sesongen. Jannik Kohlbacher var både høyt og lavt for hjemmelaget. Den tyske landslagspilleren skapte store problemer for gjestene.

SCORET ÅTTE: Jannik Kohlbacher FOTO: Ingrid Anderson-Jensen

Stillingen var i et øyeblikk 26-24, men den kommende perioden skulle bli avgjørende for kampen. Rhein-Nacker stengte bakover og løp inn fire mål, som førte til at stillingen var 30-25, etter en scoring signert av Jannik Kohlbacher.

Til tross for elleve scoringer fra Kevin Gulliksen, red hjemmelaget av stormen.

Kampen endte 37-32.