Foto Nanco Hoogstad/Viking

Greier ett av lagene å lage luke i 1.divisjons toppen onsdag kveld?

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
1. mars 2022

Sandnes – Charlottenlund i Sandneshallen kl 17:30

På toppen av 1.divisjon finner vi Sandens (som iflg lokale medier satser mot større mål enn 1.divisjonneste sesong). En serieleder som kun har avgitt to poeng på 13 spilte kamper. Og leder relativt greit med fire poeng ned til TIF Viking. Søndag var gjengen i Moss og kom hjem derifra med to nye poeng og seks +mål i bagasjen.

Charlottenlund gikk på et (uventet?) tap for OSI sist søndag og ligger med det på syvende plass på tabellen. De har for øvrig spilt en kamp mer enn Sandnes, men skal med sine 13 poeng vere relativt trygge på 1.divisjonsspill også neste sesong.

Sist lagene møttes til dyst ble det borteseier til onsdagens hjemmelag. Greier Charlottenlund å «ta igjen» for poengtapet på hjemmebane? For å se kampen i levende livet trenger du billetter, som du finner i hjemmelagets systemer. For å se kampen på Direktesport.no trenger du et Amedia-abonnement og for å følge oppdateringene til handball.no/live trenger du internettilgang. God kamp!

Viking Håndball – TIF Viking i Stavanger Idrettshall kl 18:00

De kjemper om hvem som skal bli nummer to og tre på tabellen, med et par andre lag jagende like bak. I skrivende stund er det borte-Viking som ligger ett poeng foran hjemme-Viking.

Viking Håndball (som neste sesong blir ett med Stavanger) kjemper om å få spille REMA 1000-liga igjen neste sesong. I skrivende stund ligger de godt an til å få spille kvalifisering sammen med blant annet kveldens gjester fra Bergen. For halvannen uke siden sendte de Charlottenlund hjem til Trondheim uten poeng, men med «bare» to minusmål.  Spådommen herifra er at de har tenkt å gjøre det samme med onsdagens gjester.

TIF Viking hadde søndag besøk av Falk Horten (som er ett av lagene som jager bak de to Viking-lagene), den kampen vant TIF med to mål etter egentlig å ha ledet hele kampen. Laget fra Bergen har kun tapt to kamper denne sesongen, helt tidlig mot Charlottenlund og litt senere for serieleder Sandens. De gir seg neppe uten kamp i Stavanger onsdag kveld.

Da de to «Vikingene» møttes i oktober var det TIF Viking som gjorde den beste figuren og vant med fem mål. Sjekk ut hjemmesiden til Viking for billetter til onsdagens oppgjør i Stavanger Idrettshall. Eller sett deg i sofaen og se kampen på Direktesport.no (krever abonnement). Er du ute på tur så kan du holde deg oppdatert via handball.no/live.

Follo HK – HK Herulf Moss i Stil Arena kl 19:00

Follo spiller for kvalifisering til REMA 1000-ligaen neste sesong. De ligger så langt godt an sammen med TIF Viking og Viking i «kvalifiseringsgruppen».  Det er kun to poeng som skille de tre lagene, men Falk Horten hakk i hæl. Follo viste Stavanger «hvor målet står» sist søndag og fikk dermed med seg to poeng hjem fra vestlandet.

Dette blir nok et topp mot bunn oppgjør for HK Herulf Moss. De hadde nemlig besøk av serieleder Sandnes sist helg.  Selv om det så veldig stygt ut en periode så var det ikke snakk om å gi Sandens noe som helst gratis. Og dykker du ned i statistikken så vant gjestene andre omgang med bare ett lite mål. Men kun to poeng på 13 kamper er alt for lite i dette selskapet, og det hjelper vel lite at Herulf har 14 poeng igjen å spille om. Men, en skal jo aldri si aldri i dette «gamet».

Da lagene møttes i Mossehallen i oktober ble det fire-måls seier til Follo. Tar de poengene også på hjemmebane? Følg med i Follo sine sider for bilettsalg, du ser kampen på Direktesport.no (med abonnement) og du blir fortløpende oppdatert via handball.no/live.