Line Homdrom Rusten. Foto: Jan Espen Thorvildsen

Grane Arendal best i Sørlandsderbyet!

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball

Det var egentlig aldri noen tvil om hvem som var best da Grane Arendal og Randesund møtte hverandre i lokaloppgjør i Sør Amfi lørdag ettermiddag.  Hjemmelaget tok tidlig initiativet og beholdt ledelsen kampen igjennom.

Det endte med 5-målsseier 27-22 etter ledelse 12-9 til pause.  På det meste ledet Grane med seks mål, på 24-18. 

På Grane imponerer ungjenta Fanny Skindlo, som utrolig nok fortsatt bare er 18 år gammel.  Hun har styrt dette laget i lang tid allerede, men tilhører altså 02-generasjonen og hun er fast på Ungdomslandslaget LK02.

Nyerverelsen Susanne Denise Pettersen spiller også veldig bra i sin første sesong i 1. divisjon.  Hun spilte for Pors i 2. divisjon i fjor og vet å bruke sin X-faktor som er gode skudd bakfra i banen.  Mot Randesund satte hun 5 baller i mål. 

LK02-venstrekanten Line Homdrom Rusten hadde også en god dag på jobben for Grane og nettet 5 ganger.

I første omgang da Grane tok tak i kampen og gikk fra uavgjort 2-2 til å lede 7-2, så var høyre bakspiller Anna Clara Fjellheim og linjespiller Ingunn Håkedal toneangivende.  Fjellheim fortsatte å dominere også utover i kampen og ble kåret til Granes beste spiller i matchen. 

Grane klatret opp til en foreløpig tredjeplass etter denne seieren, mens Randesund ligger helt sist uten poeng. 


Randesund har masse talent i mannskapet sitt, men fikk aldri satt et ordentlig forsvar og det ble av den grunn for få målvaktstredninger til at laget fikk løpt etter, som er deres store styrke.

Randesund har også et «problem» med at de har 3 klassespillere på venstreback som kjemper om spilletid og kun kan bruke en av de på banen om gangen. 

Mina Pauline Gregersen (landslagsspiller 02), Martine Kårigstad Andersen (landslagsspiller 02) og Kristine Hårtveit Thomassen (vært på samlinger med landslaget 00) har alle matchvinner-kvaliteter og da er det synd for Randesund ikke å få brukt dette potensialet fullt ut i kamp.  Kanskje en idé å la en av spillerne stå på midtback i deler av kampen?

Banens beste Kårigstad Andersen er på utlån fra 2. divisjonslaget IK Våg og nå som det åpnes opp for fullkontakt i 2. divisjon er det foreløpig uklart om hvor lenge hun skal spille for Randesund videre. 


GRANE ARENDAL – RANDESUND  27-22  (12-9)

Mestscorende for Grane:  Fanny Skindlo 7, Susanne Denise Pettersen 5, Line Homdrom Rusten 5, Anna Clara Fjellheim 5.

Randesund:  Martine Kårigstad Andersen 6, Camilla Hennig-Olsen 5, Helene Mortensdatter Isachsen 3.

BB:  Anna Clara Fjellheim (Grane) og Martine Kårigstad Andersen (Randesund). 


Kommentarer fra spillere:

Line Homdrom Rusten: – I et lokaloppgjør smaker seier ekstra godt, også denne gangen. Vi starter med et brak og fikk en god ledelsen, før det jevnet seg ut litt mot slutten av første omgang. Likevel klarer vi å prestere og lede omtrent gjennom hele kampen. Godt fornøyd med to nye poeng i banken

Martine Kårigstad Andersen. Foto: Frank Fosse

Martine Kårigstad Andersen:  – Før kampen hadde vi troen på at vi kunne ta våre første poeng i 1 divisjon. Vi kjenner Grane godt og har hatt gode treninger inn mot kampen. Jeg synes vi kjempet bra i dag, med mye bra i angrep og aggressivt forsvarsspill. En del tekniske feil og skuddbom gjør at vi havner litt bakpå, og sliter med å hente oss inn igjen. Vi ser at vi har progresjon fra de tidligere kampene, der vi har mer tålmodighet i angrep og står tettere sammen i forsvar. Treningene blir bare bedre og bedre og det viser resultater i kamp. Jeg trodde virkelig dette var en mulighet til å ta våre første poeng, så litt kjipt er det. Men vi må bare stå på videre og jobbe med detaljer, så vet jeg at vi snart vil ta våre første poeng.