Godt kjempet av Sola, men Vipers kan juble for kongepokal! – Norsk Topphåndball

Godt kjempet av Sola, men Vipers kan juble for kongepokal!

Sola stresset Vipers i perioder og etter en god defensiv første omgang av Sola, hadde de heng på storfavorittene fra Kristiansand og lå kun to mål bak.  Etter ni minutter av andre omgang fikk Malin Holta rødt kort og Vipers-lokomotivet kom i gang og dro ifra til seier 29-16.

Vipers Kristiansand har dermed vunnet the double, både serie og cup.  Dette er fjerde år på rad at de vinner kongepokalen.

Sola opplevde dramatikk tidligere i uka da førstemålvakt Amalie Frøland ble akutt syk på tirsdag og dermed ikke var aktuell for spill i cupfinalen.  For at ikke 18-årige Johanna Fossum skulle stå med alt ansvaret i dagens finale, ble Kimberley Ewanovich-Bleivik forespurt om hun var villig til å gjøre comeback, etter at hun la opp etter fjorårssesongen,.  Det sa hun ja til og rakk to treninger før kamp.  Opprinnelig førstemålvakt Esmeralda Fetahovic reiste hjem til Sverige etter at høstsesongen var ferdigspilt.

Kimberley Ewanovich-Bleivik kom i fokus etter en rekke gode parader.  7 redninger ble det i løpet av de første 30 minuttene.  Det ga også en defensiv trygghet for Sola at Martha Barka var meldt spilleklar igjen etter at hun ble skadet i desember.  Martha og Vilde Ueland byttet forsvar/angrep og med disse som treere fremstod Sola som dynamisk gode bakover.

Henny Reistad åpnet ballet etter 30 sekunder, men Sola kvitterte med en scoring fra Camilla Herrem etter et klasseangrep.

Hver gang Vipers hadde avsluttet, valgte Sola å spasere etter og lyktes med å dra ned tempoet i kampen.  Da 7.30 minutter var spilt, førte Kristiane Knutsen Sola i ledelsen 4-3.  Sola spilte strålende defensivt i den perioden.

Så ble det Henny Reistad-show for alle pengene.  Hun scoret etter 10.35 og Vipers ledet 5-4.  I neste angrep scoret Vilde Jonassen etter en assist fra Reistad.  Så scoret hun to ganger på rad og Vipers ledet 8-4.

Vipers hadde snudd fra 3-4 til ledelse 8-4, og da valgte Steffen Stegavik å ta timeout.  Umiddelbart etter scoret Kristiane Knutsen og stillingen var 8-5.

Så fulgte tre knallsterke redninger fra kant fra Solas comeback-målvakt Kimberley Ewanovich-Bleivik, før det endelig satt igjen for Vilde Jonassen.  9-5 til Vipers.

Sola fortsatte å lunte etter i angrep og bruke god tid i oppbyggingen og med scoringer fra Hege Holgersen Danielsen fra linja og Maja Magnussen på høyrekant, var det kamp igjen.  Sola lå kun to mål bak.

Sola måtte tåle utvisninger både på Malin Holta og Marta Barka i løpet av omgangens siste åtte minutter, men maktet å stå imot og avstanden opp til Vipers var to mål bak til pause, stillingen var 10-8.

Andre omgang startet som første omgang, med Henny Reistad-scoring etter 30 sekunder.  Vi så lite til Nora Mørk i første omgang, men i løpet av noen korte minutter scoret hun tre ganger på rad helt i starten på andre omgang og Vipers første på det tidspunktet med fire mål, 13-9.

Da kampuret viste 09.40 minutter, fikk Solas toppscorer Malin Holta sin tredje to minutter og måtte dermed se resten av kampen fra tribunen.  Vipers satte inn 17-10 ledelse umiddelbart og da ba Stegavik om en ny timout.

Han ba laget om fortsatt å ha trua og spillerne fulgte opp med tre scoringer på rappen og ny kontakt på 17-13.

Men så fikk vi den samme kamputviklingen som i den første seriekampen hvor Sola hadde heng på Vipers i 40 minutter.  Plutselig var de rosakledde ti mål foran og cruiset inn til 13-målsseier og den fjerde kongepokalen på rad var sikret.

Henny Reistad var helt fantastisk i denne kampen og ble kåret til banens beste spiller av TV2-seerne.

Skulle Sola hatt mulighet til seier, var laget avhengig av at trekløveret som vanligvis scorer flest mål, skulle lykkes også i cupfinalen.  Camilla Herrem, Kristina Sirum Novak og Malin Holta endte med tre scoringer totalt.