God start og avslutning ga seier over Haslum – Norsk Topphåndball

God start og avslutning ga seier over Haslum

Lørdagens treningskamp var den første kampaktiviteten siden de møtte nettopp Haslum i samme hall i februar. Den gangen var DHK klassen bedre enn eliteseriekollegaen. Denne gangen ble det mye jevnere.
Og det var faktisk trener Kristian Kjelling glad for.

Hermann Gabriel Vildalen scoret seks mål da DHK slo Haslum i sommerens første treningskamp. Foto Roy Johnsen

-Det var utrolig gøy, og nesten rart å spille kamp igjen. Selv om denne typer kamper ikke først og fremst er for å få så mange svar – eller få resultater – så er det mest morsomt og interessant når det blir jevnt, og du får testet ut litt forskjellig, sier Kjelling.Og denne gangen fikk han se et lag som igjen fikk en flott start mot Haslum, og som ledet med seks mål før det var spilt ti minutter. DHK hadde også 11-5, og det sto 20-16 til pause. De tretti minuttene ble fordelt på mange spillere, og tempoet var høyt. Lenge var også avslutningene gode, men så skjøt de målvakten Thomas Langerud til hjemmelagets beste resten av kampen.

Sindre Aho virket spillesugen, og utfordret hele tiden Haslums forsvarsspillere. Det ga mange utvisninger, i tillegg til han ikke ga seg før han hadde scoret seks mål. Foto Roy Johnsen.

Kvarteret før slutt hadde Haslum spist opp ledelsen, og plutselig var det de som hadde føringen i kampen. Og selv om mye gikk galt for DHK som lag, så var Kjelling i etterkant imponert over hvordan laget samlet seg, og snudde 29-30 med syv minutter igjen, til seier 34-32.
– Det var halvseigt etter pause, og det ble en ypperlig anledning til å trene på å vinne kampen, mener Kjelling.
-Og se på David (Kalvø Valderhaug). Nå sitter han på benken i 50 minutter, og så kommer han inn og scorer vårt 32. og 33. mål, sier DHK-treneren.
Det 34. målet var det Sindre Aho som satte inn da Haslum spilte spiller mot spiller i sluttminuttet.

Espen Gommerud Våg fikk også testet ut det å spille mye begge veier, og han syntes det var tøft. Fra å bare spilt mye forsvar, til å dele spilletiden i angrep med to andre, til nå å få mange minutter på banen med både forsvar, kontringer og angrep. Og løp hjem igjen.
– Det er stor forskjell fra bare å spille forsvar til å bidra med alt. Men dette var først og fremst veldig morsomt. Bare det å møte noen nye ansikter, og få noen andre utfordringer enn det du har møtt på hver eneste trening i hele våres, gir et løft. Jeg vet jo hvor Sindre (Aho) og Oskar (Olafsson) går når de gjør sånn og sånn på trening. Nå måtte vi konsentrere oss om noe nytt hele tiden, sier Espen.

Da DHK slo Haslum klart i treningskampen i februar, var Sander Drange Heieren i det umulige hjørnet. Denne gangen startet nykommer Andre Bergsholm Kristensen (bildet) , mens Drange Heieren sto etter pause. Duoen leverte dog bare fem og åtte redninger. – Litt kamprustne, og veldig mange skudd fra åpne sjanser, oppsummerte Drange Heieren. Foto Roy Johnsen

Han syntes DHK var veldig på og gode i 10-15 minutter, mens Haslum skjerpet seg veldig etter pause.
– Og kanskje var vi litt tilfredse, samtidig som deres målvakt virkelig stengte. Eller kanskje var det vi som også skjøt litt dårligere jo lenger kampen varte, antyder Gommerud Våg.
Lagene møtes til ny kamp i ROS Arena torsdag kveld klokken 18.00.

Kampfakta:
Haslum- Drammen HK 32-34 (16-20)

Nadderud Arena
DHK: Andre Bergsholm Kristensen (1. omg. 5 redn. på 21 skudd), Sander Drange Heieren (2. omg. 8/24) – Kristoffer Raastad Hoel 2, Gøran Sørheim 4, Oskar Olafsson 2, Viktor Petersen Norberg 2, Ola Lillelien 3, Espen Gommerud Våg 4, Hermann Gabriel Vildalen 6, Sindre Aho 6, Ola Romsaas (spilte en kort periode i forsvar), David Kalvø Valderhaug 2, Lasse Larsen Thorsbye 1, Markus Niva 2.

Haslum: Mathias Kongsparten, Thomas Langerud – Felix Lunde (7), Anders Røe (4), Lasse Sunde Lid (2), Jacob Rodahl, Vegard Tennfjord (1), Kasper Bjanes Iversen, Leo N. Mortvedt (1), Dominic Grimstad (4), Benjamin Hallgren (4), Stian Brevik (5), Erik Nerli (1), Aleksander Høiness (1), Even Haugli, Philip Slette (1).

Haslum spilte seg opp etter pause, og ga Hermann G. Vildalen og Gøran Sørheim god kamp. Men det var igjen DHK som var best til slutt. Foto Roy Johnsen.