God gjennomkjøring for Akerjentene mot Fredrikstad – Norsk Topphåndball

God gjennomkjøring for Akerjentene mot Fredrikstad

Lørdag spilte Akerjentene den første treningskampen etter oppstart 26 juli.

«Nye» Aker med mange nye og unge spillere fikk en tøff start på kampen, og de lå tidlig under 3-8 etter et spill preget av nølende satsninger. Jentene slet både fremover og bakover, og bommet på flere gode muligheter. Fredrikstad satset med god fart fremover og satte hardt press på de unge Aker spillerne som resulterte i en tidlig stor ledelse til jentene fra plankebyen.

Etter en god timeout så det ut som om Aker jentene fikk samlet seg og de begynte å krype opp i ryggen på Fredrikstad. Jentene fikk mer kontroll bakover, de lagde flere brudd og Tora i målet hadde flere redninger som resulterte i gode kontra muligheter fremover. Aker kom stadig nærmere og i denne perioden var de kun 1-2 mål bak Fredrikstad. Men en litt slurvete avslutning på omgangen gjorde at Fredrikstad kunne gå til pause med en 16-12 ledelse.

Andre omgangen startet også litt nølende for Aker, som slet med å komme til gode sjanser fremover, og som ble straffet av Fredrikstad etter egne feil. Etter 5 minutter lå jentene bak 13-19 og de slet spesielt med fremover spillet. Jentene skjerpet seg og kom etter hvert til gode muligheter, og satt skuddene bak Fredrikstads gode målvakt. Forsvaret ble også bedre, man klarte å lage flere brudd på satsingene til Fredrikstad og fikk på den måten stykket opp spillet deres. Aker krøp seg nærmere og nærmere, midtveis i andre omgang lå jentene kun et mål bak. På slutten av kampen hadde Aker igjen flere muligheter til å komme ajour med Fredrikstad, men på grunn av et litt slurvete spill og bom på flere gode muligheter, deriblant straffekast, endte kampen dessverre med tap 24-27. Det var små marginer som gjorde at Fredrikstad dro denne seieren i land.

Det er verdt å ta med seg at Aker benyttet seg av 16 spillere i kampen og mange av de unge jentene, som har svært lite seniorerfaring, fikk verdifull spilletid. Alt i alt er dette en god gjennomkjøring før laget reiser til Hønefoss neste uke for en treningssamling. Neste kamp blir mot Flint i Tønsberg fredag 13 august.