God andreomgang til tross – tapte klart for Elverum – Norsk Topphåndball

God andreomgang til tross – tapte klart for Elverum

For å starte pedagogisk riktig, så vant faktisk DHK 2. omgang 15-13 over Elverum. Det fikk også trener Kristian Kjelling med seg.
-Vi bestemte oss for å slå en strek over det vi presterte i første omgang da vi gikk ut etter pause, og vi var vesentlig bedre den siste halvtimen. Da fikk vi litt fart på løpene igjen, vi hadde bedre ballslipp, og vi satte sjansene. Det sleit vi med da vi etter mye om og men kom til gode sjanser før pause, forklarer Kjelling.

Trener Kristian Kjelling fikk respons fra spillerne etter pause mot Elverum. Bare så dumt at kampen allerede syntes avgjort med 19-11 ledelse til hjemmelaget halvveis. Foto Roy Johnsen.

Og da er vi rett over på det som avgjorde til hjemmelagets fordel denne mandags kvelden i Terningen Arena. En miserabel startomgang, eller i hvert fall de siste 21 minuttene av omgangen. DHK var med til 5-5 etter ni minutter, men da hadde alle de fem målene kommet på kontringer eller i ankomstfasen. Det etablerte angrepsspillet ble preget av altfor mange tekniske feil på dette nivået, og det ga Elverum mange enkle mål. Etter noen gode minutter i etablert forsvar, der DHK var flinke til å vinne ballen, endret Elverum taktikk, og de kom til flere og flere avslutninger fra distanse. På en måte kan man si at DHK ble skutt i senk. Og da de omsider forsøkte å klå skytterne, tapte de alle duellene rundt Elverums strekspillere.
-Dette er motstand på mesterliganivå, og da teller hver eneste ball. Og feil kostet oss dyrt i kveld. Vi fikk ikke til detaljene før pause, og kom jo nesten ikke til skudd. Og vi lå nok veldig høyt på tekniske feil. Alle prøvde så godt de kan, det vet jeg, og vi må ta lærdom av alle de minuttene vi kan få mot slike motstandere, sier Kjelling.

Oskar Olafsson var god da DHK fikk litt mer orden på sitt etablerte angrepsspill. Her fra kampen mot Elverum i august. Foto Roy Johnsen.

Streken laget hadde satt over det de leverte de første 30 minuttene, ga en effekt med en gang etter pause. DHK vant de første seks minuttene 5-1, og da kom flere av målene etter flott og tålmodig etablert angrepsspill. I tillegg fikk laget kontret, og de satte umiddelbart trykk på avkast etter Elverum-scoringer. Ole-Henry Dahl scoret sitt sjette mål på seks forsøk da han reduserte til 21-17. Men igjen ødela en periode med tekniske bom samtidig som de skjøt selvtillit på Elverum-målvakten Emil K. Imsgard. Andre Bergsholm Kristensen, som tok over for Andreas Björkman-Myhr i DHK – målet allerede etter 18 minutter fikk noen redninger. Mens Oskar Olafsson hadde vært en ok bidragsyter før pause, sto en god Sindre Aho fram etter pause og hans oppofrende spill gjorde at DHK holdt seg fem mål etter.
Men til slutt ble det altså seks mål opp for Elverum.
-Vi tapte for et bedre lag, så enkelt kan dette forklares, mener DHK-treneren.

Åttemålsscorer Sindre Aho ville heller ikke bestride Kjellings konklusjon om det med å tape for et bedre lag. Han fant heller ikke mer enn litt trøst i at DHK tross alt vant andre omgang med to mål.
Førsteomgangen ødela alt.
– Vi slurvet og satset ikke ett hundre prosent på de situasjonene vi hadde forberedt oss på. Nå skal det også sies at de var veldig gode i forsvar, samtidig som vi lot dem score i deres førstesatsinger i angrep. Da ga vi ikke målvaktene våre mye hjelp, mener Aho.
Duoen Björkman-Myhr og Bergsholm Kristensen byttet litt fram og tilbake i DHK- målet denne kvelden, uten at noen av dem fikk ordentlig tak på det. De endte på en redningsprosent på 27 til sammen. Tallene fra den første omgangen forteller ellers mye om hvor DHK sleit, for selv om Elverum ledet med åtte mål, så sto det 7-5 i redninger til Imsgard halvveis.
– Elverum spiller mesterliga nesten ukentlig, og dette er god læring for oss. Vi blir klart bedre av å spille mot de beste. Vi giret opp litt etter pause, var mer nøyaktige i alt vi gjorde, og da ble det bedre den siste havltimen, sier Aho.
DHK får en ny sjanse mot noen av de beste når Kolstad kommer til Drammenshallen lørdag klokken 18.00. Kolstad som spiller returkamp mot spanske Bidasoa Irun tirsdag kveld. De har tre mål å ta igjen etter bortekampen.

Fakta:
Elverum- Drammen HK 32-16 (19-11)
Terningen Arena – 1300 tilskuere.

Dommere: Magnus M Nygren og Andreas D. Borge.
DHK: Andreas Björkman-Myhr og Andrè Bergsholm Kristensen – Kristian Rammel 1, Sindre Aho 8, Kristoffer Raastad-Hoel, August Olsen Storbugt 3, Viktor Petersen Norberg 3, Markus Foslund Niva 1, Oskar Olafsson 5, Ole-Henry Dahl 6. Gøran Sørheim, Espen Gommerud Våg, Ola Romsaas, Ola Hoftun Lillelien.
Toppscorer Elverum: Stig Tore Nilsen 7.

Øvrige eliteserieresultater, spilt lørdag og søndag: Sandnes-Bækkelaget 26-33, Runar-Nærbø 34-32, Kristiansand- Halden 34-28, Kolstad-ØIF Arendal 30-25.
Kolstad og Runar er fortsatt ubeseirete i eliteserien, DHK og Elverum har tapt en kamp hver.