Gnistrenede opphenting og Sandell-show mot Szeged! – Norsk Topphåndball

Gnistrenede opphenting og Sandell-show mot Szeged!

Gjestene fra ungarn fikk en drømmestart i Terningen Arena denne kvelden. Allerede etter 3 minutter ledet gjestene 3-0, men Elverum og Sebastian Henneberg sørget for Elverums første scoring for kvelden med et susende langskudd. Det skulle ta hele 9 minutter før Elverum gjorde sitt andre mål i kampen, men et godt forberedt Szeged satte inn sin sjette scoring bare sekunder etterpå.

Tobias Grøndahl satte sin første scoring etter 13 minutter av kampen. 18-åringen som kom fra Haslum fikk muligheten etter at Magnus Fredriksen måtte stå over kampen med en skade. Det samme måtte Simen Holand Pettersen. Elverum hadde også i denne perioden av kampen satt forsvaret enda bedre enn innledningsvis. Etter halvspilt 1.omgang var stillingen 7-4 til de ungarske gjestene fra Szeged.

I overtall så klarte Elverum å spille seg inn igjen i kampen. Sigvaldi Gudjonsson og Sebastian Henneberg gjorde hvert sitt mål, og da var Elverum kun målet bak laget til Javier Pastor. Da så ikke den spanske stortreneren en annen mulighet til å ta timeout i Terningen Arena. Det ga resultater direkte etter at de spilte fri Jonas Kallman som sørget for at Szeged ledet 8-6 etter 19 minutter.

Etter dette så rykket Pick Szeged litt ifra. Etter 25 minutter var stillingen 12-7 etter at Elverum brant noen store sjanser og blant annet et straffekast. I de store kampene kampene så blir man straffet ekstremt hardt da man gjør en sånn periode som Elverum hadde i denne fasen av kampen. Bance Banhini sørget for at gjestene rykket fra enda ett mål, før Alexander Westby kontret inn en redusering.

Til pause var stillingen 14-9 til bortelaget.

Det var Elverum som fikk de to første målene i 2.omgang, men nevnte Banhini satte inne 15-11 til Szeged etter 4 minutter. Alexander Blonz satte først ett straffekast, men Mirko Alilovic reddet forsøk nummer to da Elverumhadde muligheten til å bare komme tre mål bak ungarerne. I stedet sørget stjernespilleren Dean Bombac for at Pick Szeged ledet 18-13 etter 9 minutter.

Lukas Sandell som gjorde nok en gang en god kamp for Elverum sørget for at Elverum kun var tre mål bak i det uret passerte 11 minutter, men Richard Bodo sørget minuttet etterpå at Elverum ikke fikk den kontakten de hadde håpet på i denne perioden av kampen. I minuttene etterpå var det en identisk reprise, først mål av Sandell etterfulgt av mål fra Bodo.

Elverum hadde noen gode muligheter til å spille seg inn igjen i kampen, men gang på gang klarte ungarerne å holde hardtkjempende elverumsinger på godt skuddhold. Elverum klarte ikke å få nok redninger over tid, og de gangene de fikk det, så klarte de ikke å utnytte mulighetne fremover. Ungarerne ledet med fem mål da det gjensto 10 minutter av kampen.

Lukas Sandell var helt magisk denne kvelden. Med 9 mål etter 21 minutter, på bare 11 forsøk så var han en av hovedgrunnene til at Pick Szeged ledet med «bare» fem mål etter dette. Elverum skal ha for at de gjorde et virkelig forsøk på å komme seg inn igjen i kampen. Med to kjappe scoringer fra de helhvite var de bare 3 mål bak og de hadde over minuttet i overtall med bare 4:30 igjen.

Den unge kantspilleren Alexander Blonz reduserte til 22-24 med fire minutter igjen, og da kokte det nesten over i Terningen Arena. Pastor på benken til Szeged var så presset at han måtte ta en timeout for å roe ned guttene sine. Med bare to minutter igjen av kampen sørget Grøndahl for at Elverum kun var målet bak Szeged, men Jorge Maqueda sørget for at Szeged var to mål foran med bare 90 sekunder igjen.

Sebastian Henneberg sørget for at Elverum igjen var målet bak med en fantastisk scoring, men Jorge Maqueda som har spilt mesterskap for Spania avgjorde kampen med kun 20 sekunder igjen. Sebastian Henneberg satte kampens siste mål, og kampen endte 26-25 til Pick Szeged.

Lukas Sandell ble velfortjent kåret til Elverums beste spiller.

Nå venter Follo på onsdag, da håper vi på to poeng!