Foto: Elverum Håndball

Gleder seg til å få spille hjemmekampene hjemme

Tekst: Arne Hole/NHF
15. september 2021

Elverum har et klart mål i syvende strake sesong i Champions League: avansement fra gruppespillet.

Det målet tror trener Børge Lund skal bli mulig å oppnå. Denne sesongen får nemlig Elverum en klar fordel kontra forrige sesong.

– Vi skal spille hjemmekampene hjemme. Det er vanskelig å si hvordan det ville sett ut hvis ting hadde vært normalt, men vi syntes vi var på god vei i desember. Etter det ble det vanskelig å være konkurransedyktige når vi måtte spille hjemmekampene borte. I tillegg forsvant de norske kampene vi skulle hatt imellom. I den sammenheng må jeg berømme Vipers for det de fikk til i Champions League. Det var en ekstremt bra prestasjon, sier Lund.

– Dere ble sist forrige sesong. Hva må dere forbedre for å greie avansement denne sesongen?

– Jeg følte at vi var på riktig spor, og jeg ønsker at vi fortsetter den jobben. Flere fikk kjent på nivået, og de fikk møtt motstandere som er sterkere og veier mer. Defensivt fikk vi også gjort mange nye erfaringer.

– Ti mann ut og åtte inn – vil det ta tid å bli samspilt?

– Ja, definitivt, selv om vi ikke har fått inn så mange nye som i fjor. Men to av de viktige bakspillerne, Stig Tore Moen Nilsen og Eric Johansson, har fått trent lite med laget. I tillegg har Simen Holand Pettersen vært borte halve oppkjøringen.

– Hvem skal fylle skoene etter playmaker Josef Pujol?

– Jeg synes Josip Vidovic (fra ØIF Arendal) har vært en god signering, men han trenger tid for å tilpasse seg en ny trener og nye medspillere. I tillegg har Tobias Grøndahl fått ett år til med erfaring og ser skarpere ut, sier Lund, som måtte se at Elverum slet til det bare var sekunder igjen for å slå Drammen i serieåpningen – før det ble storseier mot Haslum.

– Kampen mot Drammen viste at vi har gode verdier i bunnen. Det så jeg i måten vi hentet oss inn på.

– Noen vi kan forvente at gjør det store gjennombruddet i år?

– Eric Johansson (198 cm) vil nok være en øyeåpner for mange i Norge. Det er en ekstremt spennende svenske med internasjonalt snitt i spillet sitt, sier Lund, som også har store forventninger til sin tidligere kjenning fra Bodø, Stig Tore Moen Nilsen.

– Også han har noen ekstremt gode ferdigheter og vil nok sette sitt avtrykk på laget. Vi gleder oss til å se ham i årets Champions League.

For Elverums del starter den hjemme mot Vardar onsdag 15. september. Og det er kanskje ett av lagene Elverum må ha bak seg hvis det skal bli avansement?

– Det spiller ingen rolle hvem vi har bak oss, men det er ikke utenkelig at Vardar, Zagreb og Elverum vil kjempe om avansement, sier Børge Lund, som håper på flere kamper i Håkons Hall. Men i motsetning til for to år siden, da østerdølene trakk rekordpublikumet 12.337, spilles Champions League nå med midtukekamper – ikke helgekamper som da. Da blir det ikke lett å fylle hallen.

Ei heller blir det lett å fylle poengkontoen når motstanderne heter Kiel, Pick Szeged, Aalborg, Meskov Brest, Montpellier og nevnte Vardar og Zagreb.

Kampen mot Vardar ser du onsdag kl. 18.45 på V4 eller viaplay.no.

Les mer om EHF Champions League

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.