Gladnyhet for Kristian Bjørnsen

Av: E. Fossnes/NTH

Kristian Bjørnsen har fått utdelt kapteinsbindet i hans tyske klubb, HSG Wetzlar. Den norske landslagspilleren har vært i klubben siden 2016, og får nå en enda større rolle i klubben fra Hessen.

Den tidligere Fyllingen-kanten overtar kapteinsbindet etter Filip Mirkulovski, som har blitt utnevnt til assistent-trener i Wetzlar. 31-årige Bjørnsen ankom HSG Wetzlar sommeren 2016, og står oppført med 119 kamper i tysk bundesliga.

Denne nyheten sper på enda mer glede for Bjørnsen, som nylig ble tobarnsfar. Han har figurert som norsk landslagskaptein i fraværet til Bjarte Myrhol, og var med på å hente inn bronsje-medalje i EM tidligere i år.

SVEVER HØYT: Kristian Bjørnsen har hatt mange oppturer den siste perioden. Foto: Florian Gümbel

– Jeg er overbevist om at Kristian, som ny kaptein, vil gi alt for å lede laget. Han har en ledermentalitet, er en viktig spiller i laget vårt og tar ansvar både på og utenfor banen i avgjørende øyeblikk, forklarte trener Kai Wandschneider til HSG Wetzlar sin hjemmeside.

Mens stillingen som kaptein ble bestemt, har Bundesliga-proffene valgt sitt lagråd. I tillegg til Björnsen er Maximilian Holst, Alexander Feld og eier Till Klimpke medlemmer av spillerkomiteen. De skal forsikre seg om at moralen i laget holdes intakt, og at spillernes tanker kan tas opp i trygge rom.

HSG Wetzlar starter den nye Bundesliga-sesongen neste søndag. Da får Bjørnsen og co besøk av Champions League-deltakerne SG Flensburg/Handewitt.

Da får Bjørnsen et gjensyn med sine landsmenn, Torbjørn Bergerud, Magnus Jøndal, Magnus Rød og Gøran Johannesen.