Gjorde kort prosess i andre omgang – Norsk Topphåndball

Gjorde kort prosess i andre omgang

Anført av en opplagt  Mathias Larson i andre omgang ble det storseier til ØIF Arendal mot Haslum. 36-27 sto det på måltavla da dommerne blåste av etter en forrykende omgang.

– Vi la om til 5-1 i forsvar i andre omgang, og dermed var det takk og farvel for Haslum, sa en smørblid Mario Matic etter at seieren var sikret. Matic som nylig ble tatt ut på det norske herrelandslaget, var særdeles fornøyd med starten på andre omgang. Da satte ØIF inn nådestøtet og gikk fra 17-15 til 20-15 på fire minutter. Etter denne pangstarten så de seg aldri tilbake og økte jevnt og trutt utover i kampen På det meste ledet ØIF Arendal 35-23, og det tok 20 minutter i andre omgang før Haslum scoret mål nummer 4.

Mest jubel i hallen var det trolig da speaker leste opp navnet til Laurits Mo Rannekleiv før kampstart. Rannekleiv fikk mye spilletid i sin første kamp etter skaden, og selv om han ikke kom på scoringslisten var han fornøyd med å være tilbake etter nærmere to år på sidelinjen. For ett års tid siden ble han operert i albuen. – Deilig å være tilbake, men jeg trenger å trene opp både muskelmasse og fjerne litt vom-masse i tiden fremover, sa strekbamsen etter kampen.

ØIF Arendal fikk en flyingstart på kampen. Det var Haslum som scoret det første målet, men ØIF var raskt i føringen blant annet etter mange flotte opprullinger fra kant. Både Sander Løvlie Simonsen og Olaf Richter Hoffstad noterte seg for tre scoringer hver og da sto det 6-4 på måltavla.

Men etter hvert fikk Haslum dratt ned tempo, og de klorte seg fast ett og to mål bak. Til pause sto det 17-15.

En flying start i andre omgang sendte ØIF foran med seks mål før Haslum klarte å svare. Hjemmelaget la om forsvarsspillet, og det fant Haslum aldri ut av

-All ære til ØIF Arendal. De spilte oss ut i andre omgang, sa Haslums toppscorer Aleksander Høiness etter kampen.

Mathias Larson kom inn og styrte kampen som han ville. Dansken endte opp som toppscorer med 7 mål – hvorav seks i andre omgang.

Neste kamp i eliteserien er mot Kolstad i Trondheim.

ØIF-Arendal 36-27 (17-15)