Gjorde det unødvendig spennende i Heia Pedersens comeback – Norsk Topphåndball
Eirik Heia Pedersen gjorde comeback mot Tønsberg Nøtterøy i kveld, mens Richard Lindstrøm markerte seg mot gamle lagkamerater med sine fem mål i seieren.

Gjorde det unødvendig spennende i Heia Pedersens comeback

I Eirik Heia Pedersens comeback hadde ØIF Arendal i realiteten full kontroll på Tønsberg Nøtterøy i kveldens REMA 1000-ligakamp.

-De siste tjue minuttene i første omgang spiller vi bra. Kontringsspillet er fantastisk, Så kommer vi ut i andre omgang og hadde bestemt oss for å dra ytterligere fra. Vi bytter så inn spillere som vanligvis ikke får så mye spilletid og da går det nedover på tavla, oppsummerte André Jørgensen Hofstøl til Direktesport like etter kampslutt.
ØIF Arendal vant 33-30 mot Tønsberg Nøtterøy i kveld. ØIF ledet hele 19-11 til pause, men slapp seg ned utover i andre omgang og vant til slutt med knepne tre mål. Dog, ØIF Arendal hadde i realiteten full kontroll på Robert Hedins mannskap.

Slik var kampen
Lagene fulgte hverandre i de første minuttene av kampen, med uavgjort eller med ØIF Arendal foran. Playmaker Mario Matic var som vanlig skrudd på fra begynnelsen og satt inn to av ØIF Arendal tre første mål. Da Sander L. Simonsen ble spilt fint fri av Magnus Søndenå og satt inn 9-5 etter ti minutter spill var kampen på mange måter satt. ØIF Arendal taklet, løp og scoret i et jevnt tempo og ØIF Arendal hadde virkelig fått kampen i sitt spor på 13-8 midtveis i omgangen. Deretter ble det bom stopp for Tønsberg Nøtterøy, med nesten ti minutter uten nettkjenninger fremover – mens ØIF Arendal malte på videre til 17-8. Deretter klabbet det litt for Sander Simonsen og ØIF Arendal, men ØIF Arendal gikk likevel til pause med en komfortabel 19-11 pause.
Etter hvilen var det vertskapet som åpnet best. Mannen flere hadde advart om på forhånd, Kennie Boysen, fikk æren av å sette inn det første målet etter hvilen. Robert Hedins gutter fikk også bedre sveiv på forsvarsspillet de første minuttene etter hvilen, men det hjalp likevel ikke mye mot et kontringsvillig ØIF Arendal-lag de første minuttene. Etter 36 minutters spill sto det 23-16 favør ØIF på tavla. Etter 40 minutters spill sto det 27-19 på tavla. Da hadde Magnus Søndenå og Sander L. Simonsen løpt inn seks mål hver. Vertskapet viste likevel at de ønsket å gi forhåndsfavoritten kamp på hjemmebane og allerede etter 13 minutters spill måtte Luka Panza og André Jørgensen Hofstøl ta omgangens første timeout på 27-21.
– Vi har sluppet inn ti mål på tolv minutter, gutter! sa Jørgensen Hofstøl og lot spørsmålet henge noen sekunder i lufta før trenerduoen la om fra 5:1 til 6:0-forsvar igjen.
Praten så ikke ut til å hjelpe nevneverdig, for det var vertene som overtok initiativet og midtveis i omgangen sto det 28-23 på tavla. Ni minutter før slutt sto det 32-26 på tavla. Trenerkollegene Panza og Jørgensen Hofstøl benyttet også kampen til å gi både Henrik Øygarden og Jakob F. Lorentzen spilletid.
Mens ØIF Arendal slapp seg ned, løftetTønsberg Nøtterøy opp mot slutten av kampen. Halvannen minutt før slutt sto det 33-30. Da tok ØIF Arendal sin andre timeout for omgangen.
– Husker dere hva som skjedde sist, spurte Jørgensen Hofstøl og siktet til de siste minuttene mot Kolstad i forrige seriekamp.
Men, det ble seier og 33-30 i en kamp der ØIF Arendal leverte en god førsteomgang og en svakere andreomgang.

Dermed klatret ØIF Arendal inn i medaljestriden, mens Tønsberg Nøtterøy fortsatt står med to poeng i årets sesong.

Magnus Søndenå ble kåret til ØIF Arendals beste spiller av den lokale juryen i Tønsberg.

Nettredaksjonen kommer tilbake med spillerbørs og reaksjoner utover kvelden.

Kampfakta Tønsberg Nøtterøy – ØIF Arendal 30-33 (11-19)
Rema 1000 ligaen 17.10.2021
ØIF Arendals lag: Kristijan Jurisic, Ivan Eres – Adrian G. Evensen, Jakob F. Lorentzen (1), Mario Matic (4), Richard Lindstrøm (5), Kristian Rammel (2), Magnus Søndenå (7), Sondre Paulsen, Jørg William Fiala Gjermundnes, Olaf R. Hoffstad (6), Henrik Øygarden, Eirik Heia Pedersen, Fredrik U. Venemyr, Sander L. Simonsen (6), Kristoffer H. Pedersen (1), Frederik Børm (1)
Toppscorer Tønsberg Nøtterøy: Kennie Boysen (6)
Utvisninger: ØIF Arendal 1×2 min, Tønsberg Nøtterøy 3×2 min.