Fra venstre: Amalie Mogstad, Lene Kristiansen Tveiten, Iben Helland Flø.

Gjerpen og Nordstrand gjør et nytt forsøk!

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
15. desember 2020


Kampen skulle opprinnelig vært spilt onsdag 4. november, men femten minutter før avkast opplyste speaker om at kampen var avlyst på grunn av et en Nordstrandspiller måtte i karantene.

Nytt tidspunkt for kampen Gjerpen – Nordstrand er i onsdag 16. desember kl. 18.00 i Skienshallen.


Etter tre stygge tap på rad overbeviste Gjerpen i borteseieren mot Volda torsdag i forrige uke.  Nordstrand på sin side står med to strake seire og etter kun å ha hentet poengene på bortebane fikk laget en befriende hjemmeseier mot Grane sist.

Begge lag står med 8 poeng og ligger på hhv åttende og niendeplass.

Det kan se ut som at Dorthe Groa er tilbake i lagoppstillingen igjen hos Gjerpen.  Hun har vært ute med korsbåndskade, men viste i treningskamp mot Flint for elleve dager siden at hun vil gå rett inn og forsterke Gjerpen. 


Dette sier bortelagets linjespiller Amalie Mogstad (21) foran onsdagens kamp i Skienshallen:

– Det var veldig kjedelig sist da kampen ikke ble noe av.  Ikke bare for at det var en lang reise, men egentlig mest for vi hadde en så god feeling.  Jeg synes det var skikkelig god energi i laget, jeg følte vi var veldig klare for den kampen.  Akkurat da var det leit å måtte dra hjem.  Men jeg håper vi klarer å gjenskape det på onsdag. 

– Vi har hatt en ujevn høstsesong.  Vi har ikke vært så stabile som vi ønsker å være.  Vi har mange unge spillere og et nytt lag i år, og så spiller vi i en ny divisjon ikke minst, så det er kanskje ikke så rart.  Men vi har vært mer ustabile enn vi bør, med tanke på å overleve i divisjonen.  Jeg håper at det blir bedre.  På vårt beste så tror jeg vi kan slå de fleste, men bunnivået vårt er altfor lavt.

– Høydepunktet for meg i høst vil jeg si er hjemmeseieren over Grane, den var sterk.  Og det var også veldig morsomt å slå Ålgård på bortebane.  Generelt har borteturene våre vært bra.  Men det var ekstra godt å få sesongens første hjemmeseier mot Grane. 

– Gjerpen har helt klart noen nøkkelspillere i blant annet Maria Solheim og Oda Olsen og de har gode målvakter også.  Gjerpen har vist seg å være ustabile også de.  Jeg håper vi får løpt litt på dem og at vi henger med fra start av.  At vi lager kamp om de poengene.

– Jeg ønsker at vi fremstår som et lag med god innsats og håper vi fremstår mer solide i forsvar enn hva vi har vært hittil, det er da vi er best. 


Siste 5 resultater

Gjerpen mot:

Volda 25-22
Reistad 21-31
Ålgård 24-30
Follo 20-29
Levanger 32-29

Nordstrand mot:

Grane 27-26
Randesund 28-22
Bærum 23-32
Reistad 23-25
Ålgård 27-26


Topp 5 målscore

Gjerpen:

Maria Solheim 45
Oda Olsen 37
Linn Andresen 35
Sara Ashuri 25
Guro Lien Røneid 22

Nordstrand:

Lene Kristiansen Tveiten 45
Ane Marthe Lines 31
Iben Helland Flø 29
Nora Asbjørnsen 28
Hanne Jonhaugen 20


Kampens profiler:

Linn Andresen (Gjerpen) og Lene Kristiansen Tveiten (Nordstrand).