Gjerpen; Dette betydde mye! Vi har ikke vunnet over Larvik siden 1994! – Norsk Topphåndball

Gjerpen; Dette betydde mye! Vi har ikke vunnet over Larvik siden 1994!

26 år, det er hvor mange år siden sist Gjerpen HK Skien slo Larvik i en tellende kamp. 3. runde i NM for senior kvinner endte med 27 – 24 til Gjerpen HK Skien, og Gjerpen HK Skien er nå videre til 4. runde i NM.

Flere av jentene felte en tår etter den forrykende kampen mot Larvik. Foto: Kristian Holtan, TA.

Sist seier kom i 1994, men 23. september er en dato verdt å merke seg i Gjerpen-historien. Anført av en treffsikker Guro Lien Røneid og en solid målvakt i Susanne Andersson leverte Gjerpen HK Skien en strålende kamp fra første kast.

Maria Solheim som gir en velfortjent klem til banens beste Guro Lien Røneid. Foto: Kristian Holtan, TA.

Gjerpen tok initiativet i kampen tidlig, og hadde god kontroll på Larvik. Gjerpen ledet med hele seks mål midtveis i første omgang. Larvik hektet seg mer og mer på inn mot pause, og da pausesignalet lød var stillingen 14 – 14.

Etter pause kom Gjerpen-jentene ut med en ny glød og fortsatt storspillet fra første del av den første omgangen. Gjerpen ledet stort sett hele omgangen med ett par mål, men Larvik tok også igjen forspranget utover i andre omgang. Da tok angrepet til Gjerpen tak og med tretten minutter igjen å spille sørget Oda Olsen og Guro Lien Røneid for at det stod 21 – 18 på resultattavlen. Etter en forrykende avslutning cruiset Gjerpen inn til en solid 27 – 24 seier og videre avansement.

Stor betydning

Flere av dagens Gjerpen-spillere var ikke en gang født sist gang Gjerpen slo Larvik i en tellende kamp. Banens beste, Guro Lien Røneid, er for eksempel født i år 2000 og for hun og resten av laget var det tydelig å se at denne seieren betydde mye. Rivaliseringen mellom Gjerpen og Larvik har vært stor gjennom historien, og nå er det tydelig hvem som er fylkets beste lag av disse to.

En annen gledelig nyhet er at flere sponsorer av Gjerpen HK Skien har valgt å fornye sine samarbeidsavtaler med klubben. Bare den siste tiden har Hageland Leikvoll, Kontorbygg, R8 og Bøttger AS fornyet sine avtaler. Gjerpen HK Skien er avhengig av sine sponsorer og er veldig takknemlige for at disse ønsker å være med videre på prosjektet til Pål Oldrup Jensen, Anstein Engravslia og resten av Gjerpen-jentene. Det jobbes iherdig i klubben for å lande flere samarbeidsavtaler og dette vil bli presentert i nærmeste fremtid.

Episode 5 av TettPå Håndball er ute nå!about:blankFacebook URL