Foto: Jon Forberg

Gjekstad: – Vipers ikke favoritt i år heller

Tekst: Arne Hole/NHF
9. september 2021

Vipers har mistet klassespillere, men også fått inn nye. Kan det bli ny Champions League-triumf?

– Det hadde vært gøy å vinne igjen, men vi føler ikke noe press. Jentene kommer med lave skuldre, og målet er å gå videre fra gruppespillet (møter CSKA, Krim, Odense, Györ, Metz, Kastamonu (Tyrkia) og Sävehof.) Så får vi ta det derfra, sier trener Ole Gustav Gjekstad før Champions League-sesongen åpner så vanskelig som vel mulig? Bortekamp mot Györ lørdag.

– Vi har ikke fått testet oss mot noen utenlandske lag ennå, men det gjelder for Györ også. De fleste topplagene har hatt med spillere i OL, så vi har ikke rukket så mange treninger med alle på plass.

– Hva tror du om slagkraften på årets lag kontra det som vant hele greia forrige sesong?

– Det blir interessant å se. Vi har mange spennende spillere. Så gjelder det å finne et toppnivå som holder til å slå de beste. Jeg er nysgjerrig på å se hvor fort vi kan få det til, sier 53-åringen, som førte sørlendingene til det mange mente var en sensasjonell seier sist sesong, i den gjeveste turneringen. Verst konkurranseforhold på grunn av strenge, norske koronaregler, men best likevel. Det var Vipers, det! 

– Har du funnet noen som kan erstatte Henny Ella Reistad?

– Vi har ingen som ligner spillemessig. Henny har ekstreme individuelle ferdigheter som målscorer, men vi har fått inn Pena og «Bella» (Isabelle Gulldén) som er ekstreme i lagspillet. Der er de enda bedre enn Henny, mener Gjekstad, som har hentet inn så mange utlendinger som vi ikke har sett i norsk damehåndball siden Bækkelagets storhetstid i forrige århundre.

Siste tilvekst kom denne uken, den ungarske veteranen Zsuzsanna Tomori (34). 

– Tomori kan gjøre spesielt god nytte for seg i forsvar, selv om hun også er en god angrepsspiller. Ettersom Silje Waade blir borte til utpå nyåret, er det fint å ha Tomori, sier Gjekstad, som også ser ut til å få beholde Katrine Lunde. Denne uken annonserte hun ønske om å bli med mannen til Moskva og spille for grupperival CSKA, men det syntes ikke Vipers var noen god idé. Ellers må Gjekstad fortsatt vente litt på Heidi Løke.

– En utfordring å sette sammen så mange nykommere?

– Ja, det er jo det, men jeg tror vi skal utvikle oss riktig bra utover høsten. Vi har prøvd å finne spillere som passer til stilen vi har. Håndballtrekkene vil nok folk kjenne igjen, men litt blir annerledes, oppsummerer Ole Gustav Gjekstad, som gleder seg til hjemmekamper med publikum igjen.
Foreløpig har myndighetene tillatt at det slippes inn 1000.

Får de se Vipers ta sin første hjemmeseier, mot Sävehof søndag 19. september?

Kampen mot Györ ser du lørdag kl. 18.00 på V4 eller viaplay.no.

Arne Hole er tidligere sportsjournalist i Aftenposten. Han har mange års erfaring med å skrive saker om håndball og er nå tilknyttet handball.no som skribent.