Foto: Jon Forberg

Gir lørdagens kamper endringer på toppen i 1.divisjon?

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
25. februar 2022

Volda – Nordstrand i Volda Campus Sparebank1 Arena kl 13:00

Nordstrand ligger fire poeng bak de to lagene som deler tabelltoppen. Der ett av de to lagene er Volda. Sunnmørslaget som ennå har til gode å tape en kamp i årets 1.divisjon. Helt uten tap av poeng er de ikke da de har tre uavgjorte kamper i tillegg til de kampene de har vunnet. Og det er nå fire måneder siden sist de avga poeng. Nå er det to uker siden forrige kamp, som var borte mot Ålgård og endte med en komfortabel 15-28 seier.

Nordstrand kommer til Volda med to kamper mer spilt og fire poeng mindre enn hjemmelaget. For en liten uke siden fikk Reistad reise hjem med åtte-måls tap etter møte med Nordstrand. På de fire kampene etter re-start av sesongen har Nordstrand tatt hjem tre av fire kamper. Tapet kom for Gjerpen for et par tre uke siden.

Siste lagene møttes ble det en solid borteseier til Volda jentene, skal Nordstrand ta det hjem denne gangen? Billetter til kampen finner du i Volda sine systemer, har du abonnement ser du kampen på Direktesport.no. Og som et siste alternativ følger du kampen på handball.no/live

Charlottenlund SK – Gjerpen HK Skien i CSK Varmbo Arena kl 14:00

Om vi deler tabellen i fire så topper de to lagene hver sin del. Charlottenlund ligger øverst av lagene som kan nå kvalifiseringsspill for REMA 1000-ligaen mens Gjerpen er laget som pr i dag ligger an til direkte opprykk til nevnte liga. Altså på toppen av tabellen.

Charlottenlund startet sesongen veldig bra, men så har det gått litt opp og ned. Nå ligger de på femteplass og kun to poeng bak den siste kvalifiseringsplassen. Hjemmelaget har vunnet tre av fire kamper nå i februar, og onsdag var det Levanger som måtte reise hjem uten poeng. De har spilt uavgjort mot det andre topp-laget, så hvorfor ikke også mot Gjerpen?

Gjerpen ligger på topp av tabellen, men med bedre målforskjell enn Volda. Skiens laget jakter direkte opprykk og med kun ett tap og en uavgjort kamp til nå i sesongen ligger de godt an til å greie nettopp det, rykke direkte opp. Men først må de slå Charlottenlund på bortebane lørdag ettermiddag.

Sist de to lagene møttes ble det fem måls seier til Gjerpen, hvordan går det lørdag ettermiddag? Den beste kampopplevelsen får du i CSK Varmbo Arena og billetter til oppgjøret finner du i hjemmelaget sine systemer. Følg med på (med abonnement) kampen på Direktesport.no og er du opptatt med andre ting kan du «snik-titte» på handball.no/live for oppdateringer.

Grane Arendal – Randesund i Sør Amfi kl 16:00

Det høres brutalt ut, men likevel, det er duket for bunnoppgjør i Arendal lørdag ettermiddag. Grane Arendal og Randesund ligger som hhv nummer 11 og 10 på tabellen. Begge lag med fire poeng, men hjemmelaget har spilt to kamper færre enn kveldens gjester.

Grane Arendal fikk et lite løft da de slo Charlottenlund relativt klart hjemme i Sør Amfi for noe over to uker siden. Det etter å ha tapt for samme laget i Trondheim kort tid i forveien. Det har ikke helt gått veien for laget som deler hjemmebane med ØIF Arendal denne sesongen og de trenger en god slump poeng for å klatre oppover på tabellen.

Kort fortalt så er Randesund i samme situasjon som Grane Arendal. Men de venter ennå på å ta poeng etter oppstart av del to av sesongen. forrige helg var det Levanger som tok med seg poengene hjem til Trøndelag. Sist det ble poengfangst var i hjemmekampen mot nettopp Grane Arendal, den gang vant Randesund med minst mulig margin i en kamp de ledet fra start til slutt.

Biletter til lørdagens kamp finner du i hjemmelaget sine systemer, du kan også se kampen på Direktesport.no (her trenger du et abonnement) eller som en tredje løsning så følger du kampen på handball.no/live.