Foto: Stian Bye Høgsveen

Gabrielsen: – Å avblåse sesongen nå, vil være ekstremt leit for alle

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
25. februar 2021

Etter at myndighetene satte en midlertidig stopp i seriespillet i januar, har det kommet opp et forslag fra en klubb om å avslutte sesongen.  Det er Storhamartrener Kenneth Gabrielsen sterkt uenig i.

– For oss som driver med toppidrett og har dette som jobb, så synes jeg at det å avblåse sesongen nå, vil være ekstremt leit for alle.  Vi må gjøre det vi kan for å finne spillmoduler så vi får opprettholdt seriespillet, sier Kenneth Gabrielsen. 

– Det å avslutte nå vil være verdens enkleste løsning. 

– Hvorfor kan vi ikke sette opp kravene enda mer for smittevern?  At vi tester oss alle sammen foran hver kamp.  At vi tar det enda et steg.  Det å holde seriespillet i gang betyr så mye for spillerne, klubbene og sponsorene.

Foto: Stian Bye Høgsveen


– Vi må være foroverlente og finne løsninger som tilsier at vi kan holde det i gang på et visst nivå.  Det er for ille hvis lagene igjen skal permittere spillere og trenere.  Når det faktisk er fullt mulig å gjennomføre noe som kan bli ganske bra. 

– Vi har et landslag som skal ut å spille OL-kvalik og jeg har superrespekt for Vipers som skal spille de Champions League-kampene og at det er vanskelig å gjennomføre seriespillet på grunn av reglene med karantene. 

– Men vi er nødt til å se etter muligheter som gjør at det blir spilt obligatoriske kamper fremover.  Jeg synes det er viktig, sier Kenneth Gabrielsen.


Flinke med smittevern

– Vi har vært ekstremt flinke i håndballen under denne koronaperioden.  Jeg føler vi har levd i ei boble siden vi startet opp i august og har fulgt de restriksjonene og vært føre var på absolutt alt både i håndballsammenheng og i det private. 

– Det er ganske mye privat vi har takket nei til i forhold til mange andre. Vi har forsaket veldig mye for å få lov å gjøre jobben våres. Og det har fungert fint denne sesongen, sier Gabrielsen.

– Idretten er en viktig del av samfunnet.  Vi er like viktig som mye annet og det er mange som har sin jobb tilknyttet dette her. Det er ikke så mange som har fulltidsjobber som håndballspillere i Norge, men mange har det som deltidsjobber i tillegg til studier ved siden av. 

– Jeg hadde håpet på at vi skulle få lov til å fortsette og holde det i gang under de paragrafene og restriksjonene som har vært.

– I forbindelse med kamper i europacupen, var vi på den siste turen 10 dager ute.  Vi var på sju forskjellige flyplasser og på fem forskjellige hoteller. Og vi kom hjem uten et eneste smittetilfelle.

– Vi er ekstremt flinke med å overholde smittevern.  Og det er nøkkelen om du skal drive med idrett, poengterer Gabrielsen.  – Å være flink med smittevern, det har noe for seg. 

Foto: Arve Blystad


Bittert

Storhamar har spilt kamper i EHF-Cupen med seire over tyske Thüringer og russiske Astrakhanochka. Men på grunn av norske karanteneregler kunne ikke Hamarlaget reise til Russland for å spille kampen som var terminfestet til 20. februar.  Storhamar forsøkte å komme til enighet med motstanderen om å spille kampen i Romania siden begge lagene var der for å spille mot Baia Mare.  Da russerne sa nei til det, forsøkte Storhamar å få utsatt kampen, uten å møte gehør hos EHF.  Astrakhanochka ble tilkjent seieren og Storhamar var ute av EHF-Cupen. 

– Vi fikk oss en skikkelig nesestyver da vi ikke fikk sjansen til å spille den siste kampen i EHF-cupen. Det er greit at vi hadde en tøff motstander som ventet i Russland og oddsen for å slå de den var ganske lav i manges øyne.  Men hadde vi vunnet den kampen med et mål, hadde vi faktisk vært i kvartfinalen.  Og da kunne alt ha skjedd.

– Så sportslig sett er det utrolig bittert.  Jeg var så lei meg med tanke på at EHF ikke kunne utsette den kampen i to dager.  Og det opplevdes som frustrerende ikke å få støtte og hjelp fra Håndballforbundet. 

– Jeg med resten av Storhamar ble ekstremt skuffet for at vi ikke fikk spilt den siste kampen i EHF-Cupen.  Så det gikk litt utover motivasjonen vår, innrømmer treneren. – Og den ble ikke akkurat større nå som seriespillet er utsatt ytterligere.


Halvspilt sesong?

Håndballforbundet har sagt at halvspilt sesong er nok til å kåre en seriemester.  Vipers og Storhamar har enda til gode å møte hverandre.  I følge det nye oppsettet skal de først møtes 5. mai.  Trener Gabrielsen er bekymret for at Hamarlaget skal gå uten å spille obligatoriske kamper frem til en seriefinale på Sørlandet i begynnelsen av mai. 

– Hvis Vipers går til Final Four og landslaget skal gjennomføre sine samlinger og OL-kvalik, så blir sannsynligvis vår kamp mot Vipers berammet til 5. mai.  Da håper jeg ikke vi er i en situasjon hvor vi skal stå på Hamar i en oppkjøringsperiode 10-12 uker uten å ha noen andre obligatoriske kamper i mellomtida. 

– Det er mange scenarioer, jeg har ingen fasit.  Men det er mange kloke hoder som sammen kan finne en god løsning på dette her. 

– Risikoen for smitte i håndballen er liten. Det er lite smitte, så jeg mener vi må være mer foroverlente, og finne løsninger.  Det blir for enkelt å bare si at vi må kutte nå, avslutter en engasjert Storhamartrener.


Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Følg-oss-på-Instagram.png