Ga treneren svar på tiltale – skrudde på turboen og stoppet Lada – Norsk Topphåndball

Ga treneren svar på tiltale – skrudde på turboen og stoppet Lada

(Storhamar – Lada 34-29) Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen etterlyste mer guts fra spillerne sine. Det fikk han i lørdagens Europa League-kamp mot Lada.

– Vi kommer til å få det lite koselig mot Lada lørdag hvis vi spiller som i de to siste kampene. Alle må opp med en fandenivoldskhet av en innstilling. Vi må opp prosenter i alt vi driver med. Sånn vi har vært i det siste holder ikke, uttalte Gabrielsen før kampen.

Storhamar-spillerne gikk i seg sjøl og hentet frem noe av det treneren etterlyste. Dermed tok Storhamar årets første seier i Europa League. Storhamar hadde en meget god periode før pause og ledet 18-13 ved halvtid. Andreomgang ble nervepirrende, men Storhamar dro det i land til slutt.

Storhamar fikk en dårlig start og lå under 1-4 etter seks minutter. Etter 10 minutter var stillingen 3-5. Storhamar fikk det ikke til å stemme i angrepsspillet i innledningen av kampen.

Heller ikke i forsvar gikk det på skinner, dermed ble Storhamar hengende litt etter. Maja Jakobsen var på hugget før pause og scoret to av Storhamars fire første.

ANE HØGSETH

Etter halvspilt førsteomgang ledet russerne 8-5. Storhamar tettet igjen bak, fikk mer fart på ankomsten – og plutselig satt også kombinasjonene i etablert angrep. Etter 21 minutter var stillingen 10-10.

Etter 22 minutter var Storhamar i ledelsen for første gang (11-10) da Anniken Obaidli scoret på straffe. Tre minutter før pause ledet Storhamar 15-12. Ved pause ledet Storhamar 18-13. Lada scoret altså bare ett mål de siste ni minuttene før hvilen.

Etter pause nærmet Lada seg, og etter 7 minutter var stillingen krympet til to mål (20-18). Etter 14 minutter ledet Storhamar 23-22. Hjemmelaget fant ikke samme flyten som før pause, og Lada kom inn i kampen. Storhamar hadde bare scoret fem ganger etter 16 minutter. 20 minutter ut i omgangen ledet Storhamar 25-24. Med åtte minutter igjen ledet Storhamar 28-27, og etter 23 minutter utliknet Lada til 28-28. Fem minutter før slutt ledet hjemmelaget 30-29. To minutter før slutt var Storhamar oppe i ledelse 32-29 etter å ha scoret to ganger i overtall. Til slutt ble det 34-29.

Betina Riegelhuth og Anniken Obaidli kåret til banens to beste.

Storhamars lag: Sofie Ege Grønlund, Anna Malesevic – Andrea Gabrielsen, Lone Sandvik, Ane Cecilie Høgseth, Elinore Johansson, Maja Jakobsen, Selma Brodal, Kristin Venn, Mathea Enger, Sara Rønningen, Jeanett Kristiansen, Betina Riegelhuth, Anniken Obaidli, Emilie Hovden, Guro Nestaker.