Ga ikke Halden lillefingeren – klare for semifinalene – Norsk Topphåndball
Andrè Bergsholm Kristensen kom tilbake og spilte en kjempekamp da DHK sikret seg semifinaleplass etter 32-21-seieren borte mot Halden. Foto Roy Johnsen

Ga ikke Halden lillefingeren – klare for semifinalene

Trener Kristian Kjelling mente DHK lenge leverte noe av det beste forsvarsspillet de har gjort på veldig lenge da de holdt Halden nede på 21 mål i den andre kvartfinalen i sluttspillet. Og når målvakten Andrè Bergsholm Kristensen endte opp med en redningsprosent på rundt 45 prosent, ble det tøft for hjemmelaget.
– Andrè var strålende, og sammen med med et forsvar som virkelig flyttet beina og samhandlet godt, så ble det veldig gøy i Remmenhallen denne gangen, sier Kjelling.
– Kanskje noe av det beste vi hat gjort forsvarsmessig på veldig lenge, la han til.

Selvtillit
Bergsholm Kristensen fikk starte mot Nærbø lørdag, men ble byttet ut etter 15 minutter. Før det hadde det både vært påske og mindre spilletid, så han følte veldig for å få til en hel, god kamp borte mot Halden. Og hvilken kamp det ble. Han tok fullstendig luven fra Halden-spillerne fra start, og utover i kampen virket det som spesielt kantspillerne til Halden nesten hadde begynt å løpe hjem igjen før de hadde rukket å avslutte.
– Det er selvfølgelig godt å få redningene fra start. Det gir en selvtillitboost å få det psykologiske overtaket. Veldig gøy var det, mener Bergsholm Kristensen.
Han legger ikke skjul på at to år nå uten sluttspill gjør noe med alle, og at sulten på å henge med i sluttspillet, er stor.

Ingen Halden-redninger
DHK skjøt Morten Nergaard til hjemmelagets beste før pause, men de siste 30 minuttene hadde verken han eller makkeren Jonas Stenersen en eneste redning, og fra 13-10 halvveis, bare fosset DHK fra. I en periode på ni minutter halvveis ut i omgangen vant de hele 8-0 før Halden scoret sitt mål nummer 16. Da hadde DHK 25!
-Vi hadde jo 14 skuddbom i første omgang, så det var bare på sin plass at vi justerte inn det de siste 30 minuttene, mener Kjelling.
Han gledet seg veldig over at DHK avgjorde kvartfinalene på færrest mulig kamper. Og han gledet seg måten det skjedde på.
– Det var en solid kamp. Vi spilte bra før pause også, men bommet litt for mange. Men det justerte spillerne inn, og totalen ble veldig bra.

Aho glitret
Kjelling lot Gøran Sørheim sitte hele kampen på banen, og lot Sindre Aho få masse spilletid. Den benyttet han godt. Syv spillemål ble det på ham, i tillegg til en håndfull målgivende pasninger. Viktor Petersen Norberg viste også at formen er god, og han bidro med noen skikkelig susere.
-Sindre trengte dette etter en periode med ankelskade og mindre aktivitet. Og så passet det fint å hvile Gøran i denne kampen, forklarer Kjelling.
Ola Hoftun Lillelien viste også at han taklet all oppmerksomheten og rosen han fikk for at han i forrige uke offisielt sto fram som homofil på sin Instagram-konto. Publikum i Remmenhallen viste også hva de syntes om det da de rett etter pause reiste seg alle sammen, og klappet for Ola i 31 sekunder, tilsvarende nummeret hans på drakten.

Ola Hoftun Lillelien, her mot Nærbø lørdag, leverte en nærmest prikkfri andreomgang mot Halden, og gikk av banen med syv spillemål. Det er sterkt gjort etter all oppmerksomheten han har fått etter at han torsdag i forrige uke sto fram som homofil. Foto Roy Johnsen.

Flott gjort, var det, og Ola lot seg tydeligvis inspirere. For i andre omgang var det ingen Halden-forsvarere som klarte å følge tempoet hans, og til slutt ble det syv mål på han også.
-Det var deilig å vise at jeg har taklet alt oppstyret. Nå har jeg vært veldig flink til å skru av telefonen når jeg har vært på jobben, og inn mot kamp. Men jeg ser nå at det har vært et veldig trykk med hilsninger etter kampslutt, forteller Ola.
Han legger heller ikke skjul på at det var godt å avgjøre kvartfinalene på to kamper.
-Og det var deilig å få en slik kamp nå som gjør at vi tar med oss den gode følelsen inn i europacupspillet til helgen, mener han.
DHK er dermed klar for semifinalene, og det er også Elverum, ØIF Arendal og Nærbø. Der velger Elverum sin motstander blant ØIF Arendal og Nærbø, og så får DHK det laget som blir igjen. I semifinalene spilles det best av fem kamper

Fakta, sluttspill, 2. kvartfinale:
Halden – Drammen HK 21-32 (10-13)

Remmenhallen – 248 tilskuere.
Dommere: Jo Are Johannessen og Tom Larsen.
DHK: Andre Bergsholm Kristensen og Sander Drange Heieren – August Baskår Pedersen 3, Sindre Aho 7, Hermann Gabriel Vildalen 3, August Olsen Storbugt 3, Viktor Petersen Norberg 5, Gøran Sørheim, Espen Gommerud Våg 1, Markus Foslund Niva, Oskar Olafsson 3. Ola Lillelien 7, David Kalvø Valderhaug, Theodor Sjøgren.
Toppscorer Halden: Jonas Jensen 5.
DHK videre til semifinalene etter 2-0.

Øvrige kvartfinaleresultater: Bækkelaget – Elverum 19-34 , ØIF Arendal – Runar 36-30 , Nærbø – Kolstad 29-23.

I et playoff for å unngå nedrykk vant Kristiansand 32-31 borte mot Haslum.