Foto: Kenneth McDowell

Frøydis Seierstad Wiik: – Jeg er klar for å ta det ansvaret som må tas!

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
16. september 2021

Med Kristiane Knutsen ute med skade, har Frøydis Seierstad Wiik (22) overtatt stafettpinnen på en overbevisende måte.  Med tilmålt spilletid i sine to første sesonger i Sola, har hun gjort midtbackposisjonen til sin i sesonginnledningen.

– Det er trist og kjedelig at Kristiane er skadet nå, det er dumt for laget, for hun er en viktig spiller på og utenfor banen.  Men hun har vært med på sidelinja og gir god støtte derfra, forteller Frøydis Seierstad Wiik. 

– Men jeg elsker å stå på banen og det er kjekkere å bidra mer direkte i spillet enn å sitte på benken. Jeg er selvfølgelig litt stresset, men ikke så stresset at det påvirker meg negativt. 

Foto: Kenneth McDowell


Frøydis har scoret 10 mål i REMA 1000-ligaen og 5 mål i den ene NM-kampen som er spilt så langt.  Solas sesonginnledning er upåklagelig med 4 seire av 4 mulige.  Og det uten både Malin Holta og Kristiane Knutsen, som stod på banen stort sett i 60 minutter i hver kamp forrige sesong.

– Kristiane stod mye av kampene i fjor, og hvis det var en bakspiller som skulle bytte, så var det jeg som kom på og var potet og spilte på alle bakspillerposisjonene.  Jeg opplevde all spilletid som lærerik og jeg lærte å utnytte den tiden jeg fikk på banen, forklarer hun. 

Og fortsetter:

– Det er selvfølgelig kjekt med mer tillit og mer spilletid, det er det man trener for.  Det har vært utfordrende, men spennende og det er lettere å gjøre en god jobb siden alle på laget er inkluderende og støttende. 

– Det er mye ansvar, men nå har jeg vært i Sola noen år og jeg føler jeg er klar for å ta det ansvaret som må tas, sprudler hun. 

Foto: Kenneth McDowell


– De tre kampene vi har spilt, har vært veldig forskjellig.  I den første kampen mot Aker så er det en typisk første seriekamp med en litt nervøs oppstart hvor vi ikke var helt påskrudd.  Men vi tok 2 poeng, og det er det viktigste. 

– Så var det Larvik og det var en bedre kamp og da gjorde laget en bedre innsats.  Det var kjekt med første hjemmekamp med litt publikum igjen.

– I kampen mot Tertnes på søndag følte jeg at de fikk mål på aksjoner som vi egentlig skulle ha greid å stoppe, siden vi har trent på det.  Tertnes møtte oss i en offensiv 5:1 som gjorde at det ikke ble flyt i spillet og vi kunne ikke kjøre det angrepsspillet som vi er vant til.  Vi stod dårlig i forsvar i første omgang og fikk færre redninger så da ble det ikke kontringer heller. 

– Men vi ga aldri opp og vi stod sammen som da gjorde at vi vant.  Det var en herlig følelse!                

– Det var ekstremt deilig, og det var god stemning på bussen hjem.  Vi snakket om at det er lenge siden det har vært så deilig å ta poeng, smiler playmakeren.


Hva blir fokuset fremover?

– Fremover blir det å gjøre som vi har gjort hittil, fortsette med det gode spillet, men kanskje være mer fokusert i kamp på det vi har trent på og det vi har sett på de ulike lagene, så vi ikke går på feil som kunne vært unngått. Vi må være til stede og ha hodet påskrudd fra start.

– Jeg er fornøyd med at det er fin flyt i spillet og at vi får til gode samspill, både med linje og kant. 

– Nå skal vi snart på reise til Russland, så det blir mye spennende fremover.  Jeg er veldig klar for å ta det ansvaret som behøves, avslutter hun ivrig.

Foto: Kenneth McDowell