Fries stengte buret i nok en kalasseier for Elverum! – Norsk Topphåndball

Fries stengte buret i nok en kalasseier for Elverum!

Innledningen av kampen var ganske lik sånn begge de to andre seriekampene for Elverum har vært så langt i år. To jevne lag som kjenner litt på hverandre, men også en kamp som er tett og jevn, og to lag som ikke klarer å sette spillet helt. Etter 7 minutter ledet KRS med ett mål, og like etter økte vertene til 5-3 ved den polske landslagsspilleren, Michal Potoczny.

Selv om vertene ledet med to så var det ikke før KRS fikk en spiller utvist i 2 min at kampen skulle snu. I løpet av to minutter hadde Elverum snudd to mål under til å lede med ett. Stillingen var 6-5 til Elverum etter at Niclas Fingren hadde sendt bortelaget i føringen da han kastet ballen i det åpne målet til hjemmelaget. KRS hadde en veldig god målvakt i Matija Spikic bakerst, men Elverum hadde også en god Torsten Fries i sitt mål.

Etter 19 minutter av kampen presenterte nykommer Stig Tore Moen Nilsen seg for Elverum. Alle husker skuddarmen hans fra tiden i Bodø, og han satte sitt første mål etter overgangen fra GOG. Stig Tore hadde et fint innhopp de siste 15 minuttene av omgangen i Kristiansand. Og med Stig Tore på banen kjørte Elverum opp tempoet et lite hakk. Thomas Solstad økte ledelse etter 23 minutter, og inn mot pause var Elverum det beste laget. De svarte og hvite gikk til pause med en ledelse 16-10 etter at Orri Thorkelsson satte omgangens siste scoring.

Etter pause er det nesten bare ett lag på banen. Elverum kommer ut fra hvilen i ett forrykende tempo. Anført av en strålende Tobias Grøndahl rykker de svarte og hvite raskt opp til en ledelse på hele 10 mål. Den regjerende seriemesteren vant de første 6 minuttene med fire mål og ledet 21-11 i Aquarama.

Selv om begge lag rullerer masse på lagene sine er det Elverum som er det beste laget denne kvelden. Sindre Heldal som kun spilte 2.omgang satte inn 24-13 etter 11 minutter. Elverum spilte veldig mange fine angrep som gjorde at de kom til veldig gode muligheter for å sette ballen i mål.

Elverum løp og løp på vertene og det var Thomas Solstad som løp inn 29-14 etter en nydelig langpasning fra Emil Imsgard, som hadde kommet inn for Fries. Like etter var det Kasper Lien som løp inn en nydelig scoring. Elverum ga seg ikke før de hadde lagd 37 mål i denne lørdagskampen. Elverum vant til slutt 37-21 etter en meget overbevisende forestilling mot Kristiansand.

Kampfakta Kristiansand-Elverum 21-37(10-16)

Mål Elverum: Josip Vidovic 1, Kristian Hubert Larsen 2, Stig Tore Moen Nilsen 1, Kasper Lien 6, Niclas Fingren 3, Tobias Grøndahl 6, Orri Thorkelsson 2, Endre Langaas 2, Dominik Mathe 4, Eric Johansson 5, Sindre Heldal 1, Thomas Solstad 3.

Toppscorer KRS: Michal Potoczny 4 mål.