Foto: Jon Forberg

Fride Lunne Mastad: – Det er positivt at vi er i gang igjen!

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
20. januar 2022

Første divisjon er i gang med fellestreninger og lagene spiller sine første kamper i serien i begynnelsen av februar.  Charlottenlund fikk sin siste kamp før jul utsatt og ser veldig frem til å kjempe om seriepoeng igjen.

Bakspiller Fride Lunne Mastad er inne i sin tredje sesong i Charlottenlund. Så langt har hun scoret 38 ganger og har flest spillemål i laget. 

– Det er kjempepositivt at vi er i gang igjen, smiler Fride Lunne Mastad (21).  – Det var skuffende da det stengte ned før jul, det er mange av oss som er glade for at det åpnet opp for å trene i sammen igjen. 

– Det var kjipt at vi ikke fikk spilt den siste kampen før jul.  Og så har det vært juleferie oppe i det hele, så det har ikke føltes som en så lang periode, for vi pleier å ha litt fri i jula.  Men det har vært kjedelig ikke å trene håndball og møte de andre på laget. 

Foto: CSK


Hvordan har dere holdt treningen i gang i perioden med nedstenging?

– Vi har drevet med individuell skadeforebyggende trening, vi har et opplegg fra trenerne.  Det er litt annerledes enn å spille på parkett, men det har gjort oss forberedt til oppstarten.

– Ellers har vi hatt fysiske treninger utendørs, men ikke noe spesifikt håndballrelatert, mer sosialt, forteller hun.  – Vi kommer fort inn i det igjen nå som vi har begynt med håndballtreninger og ser positivt til å spille kamper igjen i februar. 

– Det som er viktig nå i starten er å øke mengden gradvis og kontrollert og ikke starte for brått på.  Ha enda litt mer skadeforebyggende trening enn tidligere og selv om vi er gira på å spille, skal vi klare å unngå å bli for ivrig.

Foto: Jon Forberg


Nå ser Fride frem til at de skal komme ordentlig i gang igjen.

– Vi driver jo med håndball fordi det er gøy å spille kamper.  Det er det vi trener for. Så det blir gøy når serien starter opp igjen, sier Fride ivrig.  – Det er artig å holde på med håndball og være sosial med gjengen.  Jeg ser frem til å gå i krigen med lagvenninnene mine og prøve å vinne kamper fremover.

– Charlottenlund er en veldig fin klubb, sier hun.  Vi har lag både i 1. divisjon og 2. divisjon, så det er en fin arena for mange.  De som er yngre har mulighet til å trene med 1. divisjonslaget og ha kamparena i 2. divisjon. 


Charlottenlund er nummer 6 etter høstsesongen med 4 seire – 1 uavgjort – 4 tap.  Laget åpnet forrykende med tre seire og en uavgjort på de fire første kampene.  Så kom en downperiode med flere tap.  Det ble seier over Randesund 14. november, mens høstsesongen ble avsluttet med tap mot Haslum og Nordstrand.

– Høstsesongen har vært litt varierende.  Vi har kamper hvor vi spiller godt, og har også kamper hvor vi ikke spiller spesielt bra.  Det har vi mistet noen poeng på.  Det har vært jevne kamper hele veien og jeg føler at i 1. divisjon i år kan alle slå alle om man har en god dag.  De kampene vi har tapt, har vært jevne og så har vi ikke vært så rutinert mot slutten og har ikke klart å trekke det lengste strået. 

– Det er ingen spesiell grunn til at vi fikk den downperioden, sier hun. – Det har litt med motstanden vi møter også.  Det er egentlig ingen spesiell faktor som har gjort at vi har tapt de kampene vi har tapt. 

Foto: Jørn Almberg


Den beste utgaven av dere selv?

– Har vi en god dag er forsvaret vårt bra og vi hjelper målvaktene og styrer skuddene og målvaktene plukker skuddene.  Da tar vi med oss selvtilliten videre opp i angrep.  Den kampen vi hadde mot Reistad så stod vi godt i forsvar og hadde en målvakt som stod bra, da slapp vi bare inn 18 mål i løpet av en kamp.  Den kampen var vi godt fornøyd med, sier Fride fornøyd.   


Fremover? 

– Før sesongen satte vi som mål om å bli topp 5.  Men vi ønsker å vinne alle kampene vi spiller.  Har vi en god kamp kan vi slå alle, men har vi en dårlig dag kan vi tape mot alle, ligaen i år er så jevn, sier Fride Lunne Mastad avslutningsvis.