Foto: Svein Strømberg / Rælingen HK

Frida Haug Hoel: – Jeg er utrolig stolt av det laget jeg spiller på

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball

Frida Haug Hoel (21) var 17 år gammel da hun debuterte i Rælingens første kamp på øverste nivå i Grundigligaen i 2015 og har spilt 122 offisielle kamper for klubben.  Nå er hun klar for å ta mer ansvar neste sesong i Rema1000-ligaen enn hva hun gjorde sist Rælingen spilte på øverste nivå.

– I løpet av de to siste sesongene har jeg vokst mye på den tilliten jeg har fått og vet at det er viktig at man står frem og tar det ansvaret som behøves.  Tidligere var jeg mer en spiller som gjemte meg litt bak de andre da jeg ikke hadde en like stor rolle i laget.  Det blir viktig for meg at jeg tar mer ansvar enn hva jeg gjorde forrige gang vi spilte i eliteserien, sier hun. 

– Jeg har spilt tre sesonger i eliteserien med Rælingen tidligere, så jeg har litt erfaring fra det nivået.  Det er et steg opp fra 1. divisjon helt klart, det er mye tøffere å spille på det øverste nivået.  Forrige gang jeg var i eliteserien var jeg mer ukjent for de fleste og hadde medgang i flere av kampene jeg spilte da.  Nå må jeg regne med at jeg er en spiller som blir mer sett på i forberedelsene de andre lagene har før kamp.  Da blir det viktig for meg å være enda skarpere i vurderingsøyeblikkene og enda smartere på detaljer i treningsarbeidet mitt, fastslår Haug Hoel. 

Foto: Svein Strømberg / Rælingen HK


Fått tillit

– Jeg er en person som liker å være i trygge omgivelser.  Rælingen har gitt meg mye tillit og har trodd på meg hele veien – det har gjort at jeg har utviklet meg som spiller. 

– De første sesongene i klubben var det mye jeg kunne lære av de andre høyrebackene på laget. De var eldre og mer rutinerte og delte erfaringer med meg som jeg kunne dra nytte av.  Jeg har spilt på meg selvtillit, det er den største forandringen fra da jeg var 17 år til hvordan jeg fremstår nå.  Jeg har fått stå mye på banen, både i motgang og medgang og det har jeg vokst på, sier hun takknemlig.


Jobbet med å bli en skuddtrussel

Frida Haug Hoel forteller at hun har hatt et forbedringspotensiale når det gjelder å være en større skuddtrussel bak fra banen.  Dette har hun jobbet med og Frida ble nummer to på toppscorerlista hos Rælingen med 70 scoringer på 20 kamper denne sesongen som endte med opprykk til Rema1000-ligaen. 

– Jeg har en god finte utover i banen og er glad i å spille opp medspillerne mine. Etter å ha jobbet med å utvikle skuddet mitt det siste året er det ikke lenger bare har finter og gjennombrudd jeg kan bidra med, smiler Haug Hoel.

Foto: Svein Strømberg / Rælingen HK


Lokale spillere

Rælingen er tilbake på øverste nivå i norsk håndball og stiller med stort sett de samme spillerne som ble nummer tre i 1. divisjon i fjor.  Laget består av unge, lokale spillere og Frida forteller at hun er stolt av å spille for Rælingen og at de fortjener fremgangen de har opplevd.

– Jeg har vært lenge i Rælingen og det har alltid vært en rød tråd i klubben.  Klubben har vært flink til å hente opp yngre talentfulle spillere som har vært fra nærområdet.  Nå blir det spennende å se hvordan det blir i denne sesongen. 


Underdogs

– Vi er et lag med mange unge spillere og vi viste i 1. divisjon i fjor at vi holder et høyt nivå på de dagene hvor vi har klaff.  Vi er et lag som nyter godt av å være litt underdogs og kan spille med lave skuldre.  Det er faktisk litt lettere å slippe seg løs da og den rollen tror jeg kler oss ganske godt.  Hvis vi spiller opp mot vårt beste kan vi ta poeng fra en god del lag, det er jeg sikker på, understreker hun.

– På de gode dagene får vi til et bra forsvar og løper.  Det er ikke til å legge skjul på at vi i Rælingen er glad å kjøre kontra og ankomst, det er når vi får brukt farta vår at vi er best.