Fredrikstad

Av: Norsk Topphåndball
25. august 2022

Fredrikstad Ballklubb ble stiftet i 2001 og er den eneste eliteserieklubben for kvinner i hele Østfold. I løpet av de siste årene har FBK posisjonert seg midt på tabellen, spilt Europacup og kommet til semifinale i NM.

Fredrikstad Ballklubb har som mål å gradvis etablere seg som en topp 3 klubb i Norge den neste fem års perioden. Dette vil kreve ressurser i forhold til å bygge klubb/administrasjon, spillerstall, sikre rekruttering av unge talenter, omdømme, merkevare og attraktivitet – sistnevnte for både samarbeidspartnere, etablerte spillere og unge talenter.

Sportslige resultater, samarbeid med lokalt og nasjonalt næringsliv samt spiller/talentutvikling er hovedelementene til verdiskapning for en håndballklubb. FBK består kun av to lag, elitelaget i REMA 1000-ligaen og rekruttlaget i 2.divisjon. En del av klubbens handlingsplan er å dyrke frem unge og lokale talenter. I lys av dette investeres det mye i rekruttlaget, slik at de skal ha kompetente trenere og kvalifisert støtteapparat som legger forholdene til rette for utvikling skal at de i fremtiden kan bidra på FBKs elitelag.

FBK ser frem til en ny og spennende sesong! Velkommen til Fredrikstad og Kongstenhallen.

FORVENTNINGER

» Vi i Fredrikstad Ballklubb ser fram til årets sesong, fjorårets sesong ble god læring for vår unge spillerstall, vi føler at vi er klare til å ta neste steg. Våre forventninger er å fortsette å utvikle våre spillere og ta neste steg som lag. Vi ser frem til spennende sesong med stort sett samme spillerstall som i fjor, jentene har jobbet knallhardt nå i sommer så folk i Fredrikstad kan glede seg til sesongstart i Kongstenhallen¨

Elias Mar Halldorsson

PLASSERING SISTE FEM SESONGER

SESONGENS MÅLSETTING

  • Bedre enn fjoråret

NYE SPILLERE
Andrea Fredriksen Varvin – Flint
Alexandra Lìf Arnarsdòttir – Island
Hedda Aasen – Charlottenlund
Marte Pettersen – FBK rekrutt
Leah Pejby – FBK rekrutt

SPILLERE I AVGANG
Andrea Johansson – lagt opp
Frida Kjuus Christiansen – lagt opp
Jenny Sundt Utne – utlån Follo)
Eline Steen – studier i Trondheim)
Oda Marie Veum – studier i Trondheim)
Sandra Skauen – studier i Trondheim)

Terminliste sesongen 22/23 (fredrikstadbk.no)

Klikk her for å komme til de andre klubbene