Fredrikstad hadde full kontroll, men inviterte Rælingen inn i kampen – Norsk Topphåndball

Fredrikstad hadde full kontroll, men inviterte Rælingen inn i kampen

Etter å ha hatt styringen etter åtte minutter av kampen, ble Fredrikstads lagledelse vel overmodige og gjorde mye bytter på mannskapet da laget ledet med 9 mål etter 45 minutter.  Rælingen takket for invitten og var kun 3 mål bak da fem minutter gjenstod.

Thale Rushfeldt Deila kom inn på banen igjen og to raske scoringer fra henne, kneblet Rælingens mulighet til å kunne ta poeng.

Hjemmelaget var aldri i ledelse i denne kampen.  Den var jevnspilt frem til 8 minutter, da stod det 5-5.  Da tilrev Fredrikstad et overtak og ledet 9-5 etter 16 minutter.   Til pause ledet Østfoldklubben med sju mål, 16-9.

Maja Muri tilbake

Endelig for Fredrikstad sin del kunne de stille med i hvert fall en av linjespillerne som har fått mye spilletid i år.  Laget har slitt i angrep når begge de antatt beste linjespillerne har vært ute av spill.  Med Maja Muri inne på linja, ble spillet komplett og Muri var ofte involvert.  Hun skapte en drøss med sjumetere og scoret også hyppig selv.  Hun var så god at hun ble kåret til BB.

19-åringen Hanna Blystad har erobret en plass i startoppstillingen og viste glitrende avslutningsteknikk fra venstrekanten da Fredrikstad tok initiativet i kampen.  På den andre kanten spiller også en 19-åring.  Ida Marie Syversen Kallhovd har imponert i hele høst og ble nok en gang viktig for Fredrikstad med fire scoringer.

Andrea Rønning bidro lite i målprotokollen i Marikollhallen i kveld, men du hvor viktig hun er for angrepsspillet til Fredrikstad.  Hun setter opp spillet og gjør de kloke valgene.

Også verdt å merke seg at Thale Rushfeldt Deila hadde kun en scoring de første 30 minuttene.  Men «likevel» ledet Fredrikstad komfortabelt til pause.  Men selvsagt trådde hun til da det trengtes i andre omgang og ble nær sagt som vanlig lagets toppscorer.

Etter fjorten minutter av andre omgang var stillingen 14-23.
Elleve minutter senere var stillingen 21-24.

Fredrikstad var nær totalt å miste initiativet i kampen.  Men halte i land to nye poeng etter en god periode de siste fem minuttene.

For Rælingen må denne kampen ha fortonet seg som en gedigen nedtur fra den fantastiske oppvisningen i Kolstad Arena sist, da ble 30-28 seier over Byåsen.  Laget ble møtt av et mer robust forsvar i kveld og angrepsspillet ble kneblet.

Nå venter en livsviktig kamp hjemme mot Oppsal 13. desember.  Der kan Rælingen med seier få fire poengs luke ned til Oppsal.