Frankrike ble for sterke i Golden League – Norsk Topphåndball
Sebastian Barthold ble kåret til Norges beste spiller i kampen mot Frankrike. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix / NTB/NHF

Frankrike ble for sterke i Golden League

De norske Håndballgutta spiller denne uken Golden League i Danmark, hvor de møter Danmark, Frankrike og Spania. Torsdag møtte de Danmark, hvor det ble et stort tap mot verdensmesteren.

Neste motstander ut var storlaget Frankrike, som stilte med mange av de samme som spilte i EM. I den norske troppen var Erik Thorstensen Toft tilbake etter sykdom, men torsdagens debutant, Sindre Heldal, måtte stå over kampen på grunn av sykdom.

20220319 Toft.pngErik Thorsteinsen Toft var tilbake i troppen etter sykdom. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix / NTB

De franske herrene satte kampens første tre mål, før Barthold sørget for Norges første mål fra straffemerket. Frankrike økte ledelsen til en firemålsledelse og kom foran 7-3. I et forsøk på å hente en ball på vei inn i målet fikk Kristian Sæverås seg en smell, og Emil Kheri Imsgard kom inn.

Norge kom bak med seks mål, men kantene briljerte og sørget for tre reduseringer på kort tid, og det sto 10-7 like før halvspilt omgang.

Imsgard stoppet flere av franskmennenes sjanser, men de kom igjen foran med seks og 14-8 med syv minutter igjen av omgangen.

Norge løp fra de franske herrene flere ganger i slutten av omgangen og fikk redusert til 16-13 med bare to minutter igjen til pause. Men franskmennene var også kjappe, både i kontra og angrep, og kom igjen foran med fem mål. Det stod 19-14 da lagene gikk i garderoben.

Norge fikk en god start på andre omgang og fremprovoserte feil hos Frankrike i forsvar, men for mange feil av Norge i angrep ga Frankrike flere kontringsmål og sjansen til å øke ledelsen igjen. Imsgard fikk plukket noen franske skuddforsøk, men med for mange bom i angrep hadde Frankrike igjen økt ledelsen til syv mål etter ti minutter.

20220319 Emil Imsgard.pngEmil Kheri Imsgard kom på og plukket flere av franskmennenes sjanser. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix / NTB

Frankrike holdt på syvmålsledelsen utover i omgangen. Etter halvspilt omgang lå Norge bak 20-27, men et par minutter senere økte franskmennene rommet til ni mål.

Tobias Grøndahl kom inn og satte opp Eivind Tangen på en god måte og Tangen satte ballen i mål, som reduserte til 29-22, med rett over ti minutter igjen.

Med bare minuttet igjen kom Frankrike igjen foran med ni, etter at Norge hadde holdt de nede på syv i en periode. Det endte med tap mot Frankrike i Herning, men Norge fikk redusert en siste gang før kampslutt. Den andre kampen i Golden League endte med tap 29-37 mot Frankrike.

– Samhandlingsmessig er det bedre, også er det tekniske feil og skuddbom som gjør at vi ikke klarer å være med, sier Christian Berge til TV 2 etter kampen.

Norge spiller sin neste kamp turneringen mot Spania søndag 20 klokken 13.30. Kampen sendes på TV 2.