Forvent mange tøffe tak i søndagens kamper – Norsk Topphåndball

Forvent mange tøffe tak i søndagens kamper

Tønsberg Nøtterøy – Kolstad i Nøtterøyhallen kl 17:00

Hjemmelaget kommer fra en tøff bortekamp i Bergen, en kamp som hadde det meste av det en håndballkamp kan ha når det gjelder innhold. For her var det to lag som gikk «all in», og der Nøtterøy var sterkest mot slutten og de satte inn vinnermålet knappe 25 sekunder før full tid.

Bare noen dager etter at Nøtterøy var i Bergen var Kolstad en tur til Drammen og fikk juling så det holdt. I alle fall i første omgang – Drammen ledet hele 20-9 til pause. Kolstad løftet seg etter hvilen og resultatet ble litt mer til å leve med selv om det ble tap og null poeng med hjem til Trondheim.

Søndag møtes altså laget på direkte nedrykk laget på siste sluttspillplass, fem poeng skiller, Nøtterøy har scoret flere mål enn Kolstad og det er bare to lag i REMA 1000-ligaen som har sluppet inn færre mål enn laget fra Trondheim.

Hvem er sterkest denne søndagen i Nøtterøyhallen? Kjøp billetter og gå og se selv. Er du borte-tilhenger og ikke på plass i hallen så finner du kampen på Direktesport.no (krever abonnement).

Fjellhammer – Bergen i Lørenskoghallen kl 18:00

Fem poeng, tre lag og en heltrukket sort strek skille søndagens lag i Lørenskoghallen.

Fjellhammer var en tur i Sandefjord for en uke siden og måtte reise hjem derifra uten poeng. Det etter en kamp der nedrykkstruede Sandefjord virkelig hadde brettet opp ermene og ledet 8-1 etter ti minutter. Selv om Fjellhammer hentet seg noe inn igjen så var seieren til Sandefjord aldri truet.

Bergen sin kamp forrige helg har vi allerede, kanskje ikke omtalt som en «krig», men vi har i alle fall tenkt på den som en «krig». De tapte et uhyre jevnt oppgjør hjemme i Bergen mot Nøtterøy. Bergen ligger helt sist på tabellen og skal de ha et håp om å overleve i REMA 1000-ligaen så MÅ de ta poeng mot Fjellhammer på søndag.

Lagene har møttes en gang i REMA 1000-liga sammenheng (i 2020/21 sesongen) og den gang ble det klar seier til Bergen. Tidligere i høst spilte de to lagene om hvem som skulle gå videre i NM, da var det Fjellhammer som trakk det lengste strået.

Skal Bergen få to etterlengtede poeng denne helgen eller nærmer Fjellhammer seg den stiplede linjen og sikker plass? Kjøp billetter og gå og se selv. Er du borte-tilhenger og ikke på plass i hallen så finner du kampen på Direktesport.no (krever abonnement).

Halden Topphåndball – Kristiansand Topphåndball i Tistedalshallen kl 18:00

Halden har overrasket mange denne sesongen, og «mot alle odds» så ligger trygt og godt plassert på femteplass – kun fire poeng bak sølvplassen. For en liten uke siden var de i Terningen Arena der de etter en veldig god opphenting (på det meste lå de under med åtte mål) ble slått «kun» med to mål av serieleder Elverum.

Laget fra Sørlandet innehar første kvalifiseringsplass, men de er kun ett poeng ifra siste sluttspillplassen. Forrige runde var det Nærbø som til slutt ble litt for store i Aquarama, eventuelt så ble hjemmelaget litt for små i andre omgang. Kristiansand hadde Nærbø «i kne» de første 25 minuttene av kampen, men, for å si det med KRS «dette ble på mange måter de brente sjansers kamp».

Søndag er det ny kamp og nye muligheter. Og med fare for å gjenta oss selv, kjøp billetter og gå og se kampen. Er du borte-tilhenger og ikke på plass i hallen så finner du kampen på Direktesport.no (krever abonnement).

Runar Sandefjord – Elverum i Runarhallen kl 18:00

Kampen med stor K denne runden finner du i Runarhallen. Ja, det er syv poeng mellom lagene, og Elverum har ennå ikke avgitt poeng. Hjemmelaget ligger på bronseplassen, ett poeng bak Drammen som i skrivende stund er nummer to.

For en uke siden var Runar en snartur til Arendal og hentet med seg to poeng hjem til Sandefjord.

Elverum herjer rundt i Europa, og her hjemme. Mange tøffe kamper i Champions League, men også REMA-1000 liga kamper av det tøffe slaget her hjemme. Søndagens kamp legger vi i den siste bunken.

Fjorårets oppgjør i Runarhallen gikk med grei margin i Elverums favør, skal Runar bli de første til å ta poeng fra ubeseirede Elverum? Det ser du ved å kjøpe billetter og gå og se kampen. Er du borte-tilhenger og ikke på plass i hallen så finner du som vanlig kampen på Direktesport.no (krever abonnement).