Fortsetter Ecup-eventyret for Nærbø?

Tekst: Nærbø IL
20. februar 2022

Lørdag kveld gjennomførte Nærbø sin andre treningsøkt etter de landet i Romania og ankom byen Focșani fredag ettermiddag. Søndag ettermiddag vil fire omganger med håndball mellom Nærbø og CSM Focșani 2007 i EHF European Cup være ferdig spilt. Vil 13-målsledelsen Nærbø opparbeidet seg i Nye Loen lørdag for en uke siden være nok eller vil å spille på bortebane foran høylytte og entusiastiske rumenske supportere prege det norske laget?

Nærbø reiste som sagt sørover fra Norge i morgentimene fredag og har dermed hatt god tid til, både bokstavelig og i overført betydning, lande før kampen søndag. De har blitt tatt godt imot og er godt fornøyd med både innkvartering og servering ifølge sportslig leder Trond Knutsen sine rapporter. Med vårlige 21 grader i luften er det behagelig å bevege seg utendørs for å utforske byen Focșani. 

Returkampen i EHF European Cup søndag ettermiddag spilles i Sala Sporturilor Vrancea. Sporthallen i Focșani er en flerbruks- og treningshall godkjent for flere idretter, som håndball, futsal, basketball og volleyball. I tillegg kan hallen brukes som arena for flere andre idretter – kampsport, bordtennis og sjakk for å nevne noen. Hallen består av to bygninger – bygning A der kampen spilles i morgen, en idrettshall med 1400 sitteplasser. I bygning B finner du bl.a av garderober, treningsrom og restitusjonsbasseng.

Om kampen mellom CSM Focșani 2007 og Nærbø går for fulle hus i morgen vites enda ikke. Smittevernstiltak datert januar 2022 tilsier at tilskuerkapasiteten på sportsarrangement reduseres med 30% om smitteraten har oversteget 1/1000 de siste 14 dagene. Uansett om det blir full hall eller ikke – Nærbø kommer til å stå i en heksegryte av lyd fra tribuneplass i morgen. Vi vet at noen få blå og hvite supportere har tatt turen til Romania for å støtte bortelaget, men de vil nok slite med å komme til orde i Sala Sporturilor Vrancea i morgen. 

Så vil 13 foran være nok til å gå videre til kvartfinalen i EHF European Cup? Som trener Rune Haugseng sa etter den første kampen for en uke siden – han har vært med å tape med elleve på bortebane i Ungarn og vinne med 10 hjemme. 13 mål er et godt utgangspunkt, men på ingen måte en indikasjon på at kampen er avgjort før start. Nærbø må stille med samme intensitet i forsvar og angrep som de vartet opp med i Nye Loen, da løp de rett og slett fra det rumenske laget. Treneren til CSM Focșani 2007 innrømmet etter den første kampen at de slett ikke hadde fått spille sitt spill. Der Nærbø har sin forse i aggressivt forsvarsspill som setter opp hurtige kontringer og ankomst er et angrepsspill med tunge skudd bakfra og innspill til strek mer kjennetegnende for Focșani. Hvem av lagene som får spille på sine styrker i morgen vil være avgjørende for resultatet, både for kampen og sammenlagtresultatet. 

Kampen i morgen blir streamet via YouTube – linken til streamen kan du finne her. Kampstart er 17.30 norsk tid