Første stikk til Vipers! – Norsk Topphåndball

Første stikk til Vipers!

Med en plass i Final4 i potten hadde Vipers-jentene tatt turen østover. Til Rostov i Russland for å møte nettopp Rostov-Don. Med Nora Mørk og Heidi Løke tilbake fra skadeavbrekk, i tillegg til et uthvilt og kampsugent Vipers-lag, var det stor grunn til optimisme i forkant av dobbeltoppgjøret.

Den første av fire omganger over to dager begynte helt på det jevne for jentene i rosa. Men Katrine Lunde satt standarden tidlig, og hun plukket den første avslutningen mot målet sitt. Det skulle vise seg at Lunde var i storform, og at hun skulle gjøre livet surt for det russiske laget.

Men fremover i banen var det tråere i åpningen. Det var tydelig at Vipers-jentene hadde litt rust å bli kvitt. Et par baller ble kastet bort, og et par avslutninger gikk til side for mål, de første angrepene. På stillingen 3-3, etter to mål og én assist fra Nora Mørk, startet problemene for alvor.

Grace Zaadi, den franske stjernespilleren til Rostov-Don, våknet i angrepet, og spesielt fra syvmetersmerket. Zaadi skulle faktisk få uttelling på 6 av sine 7 forsøk i den første omgangen. Samtidig fortsatte Vipers å slite i angrep, og fra Nora Mørk satt inn det tredje målet til Jana Knedlikova satt inn det fjerde gikk det nesten ni minutter.

Da hadde Emilie Hegh Arntzen nettopp kommet på banen, og det var tydelig at hun ikke hadde satt pris på å måtte se åpningsminuttene fra sidelinja. Emilie satt inn to baller selv, og leverte flere gode involveringer som satt lagvenninnene sine i scoringsposisjoner.

Og introduksjonen av Hegh Arntzen snudde kampen i favør Vipers. Etter at Grace Zaadi hadde satt inn 3-6-scoringen skulle ikke Rostov få nettkjenning før Vilde Jonassen hadde gitt Vipers ledelsen fra sin venstre kantposisjon.

Nå hadde Vipers-jentene kvittet seg med den lille kamprusten som fantes i begge ender av banen, og ledelsen økte bare utover i omgangen. Katrine Lunde i buret stoppet forsøk på forsøk, mens Heidi Løke, Nora Mørk, Henny Reistad, og resten av angrepet utnyttet mulighetene de fikk servert.

Da pausesignalet gikk i Palace of Sport i Rostov ledet Vipers med syv mål. 19-12 gav det perfekte utgangspunktet for den andre omgangen. Og hvilken omgang den andre omgangen skulle bli.

Etter hvilen fortsatte Vipers der de slapp før pausen. Tidlige mål fra Heidi Løke, Nora Mørk, Sunniva Næs Andersen, og Henny Reistad økte ledelsen fra syv mål til ti mål. Nå så det veldig lyst ut for jentene fra Kristiansand.

Men etter snaue seks minutter tok Per Johansson en timeout. Rostov-Dons svenske trener gjorde noen taktiske endringer og kampen skiftet fullstendig karakter. Det russiske laget kom ut i en offensiv forsvarsformasjon og ødela rytmen i Vipers-angrepet.

Ettersom Vipers slet i angrep, fikk dagens bortelag mulighet til å kappe inn på forspranget. Og den muligheten grep de med begge hender. Anført av høyre bakspiller Vladlena Bobrovnikova, midtback Grace Zaadi, og høyrekant/-bakspiller Iulia Managarova tok det russiske laget innpå mål for mål.

Nora Mørk returnerte fra skadeavbrekk og gjorde en solid innsats.

Heldigvis hadde Vipers fortsatt Katrine Lunde i buret. Katrine sto en fenomenal kamp, og noterte seg for 12 redninger på den offisielle statistikken, men det reelle tallet var nok mye høyere enn det da den ikke registrerer redninger som ender opp med å forbli Rostov-Dons ball.

Rostov kom aldri nærmere enn fire mål bak, men Vipers-jentene satt inn en sluttspurt som gjorde at ledelsen økte litt mot slutten igjen. Da sluttsignalet gikk i Russland ledet Vipers 34-27, og tar med seg en god ledelse inn i morgendagens returkamp.