Foto: Tor Solstad

Første søndag i advent og 10 poeng skal deles ut i 1.divisjon

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
27. november 2021

TIF Viking – Vikhammer HK i Stemmemyren Idrettshall kl 16:00

Med fare for å gjenta oss selv, begge lag trenger poeng for å henge med både lagene foran seg på tabellen og egne ambisjoner.

TIF Viking ligger på medaljeplass, der «kun» målforskjellen gjør at de ligger som nummer tre og ikke som nummer to. De står med 11 poeng så langt og deler poengsum med Follo. Laget som de spilte uavgjort mot i forrige runde.

Vikhammer ble så vidt det var slått av Fold forrige runde. Et Fold lag som med det tok sin først seier for sesongen. Det er så tett mellom lagene i bunn av tabellen at med seier søndag vil Vikhammer klatre over nedrykk og opp på sikker plass.

TIF Viking er på jakt etter REMA 1000-plass og må ta hjem denne kampen for ikke å bli hektet av i opprykks-kampen. Billetter til oppgjøret finner du i hjemmelagets systemer, i tillegg sendes kampen på handballTV.com

Fold HK – Stavanger i Rykkinhallen kl 16:00

I forrige runde slo Fold HK til med sesongens første seier da de slo Vikhammer på bortebane. Utover det har det gått trått for laget med postadresse Rykkinn. Det har vært noen store tap og noen mindre tap. Og flere ett-måls tap. Men med kun en seier så langt så ligger Fold nederst på tabellen a-poeng med Herulf Moss. Men det er «bare» fire poeng opp trygg plass ….

Stavanger er ett av tre lag på ti poeng. Der det øverste av de tre ligger på kvalikplass til REMA 1000-ligaen. Så her er det tett mellom plassene og svært lite som skal til før en klatrer på tabellen. Stavanger reiser østover med ett-måls seier over Charlottenlund i bagasjen.

Lagene står klare til kamp kl 16:00, billettene finner du i hjemmelagets systemer eller du ser kampen via Direktesport.no (krever abonnement)

Falk Horten – Follo HK i Lystlunden Arena kl 16:00

Ett poeng skiller de to, men det ene poenget gjør at Follo ligger på andre plass og Falk Horten ligger på sjette plass på tabellen. Så ja, det er tett på toppen av 1.divisjon i år.

Hjemmelaget ligger altså på sjette plass med 10 poeng, og med et åtte måls tap for Sandnes som den siste kampen i rekken. Med seier i kveld vil unngår Flak Horten at luken oppover blir større enn den er i dag. Ikke bare til serieleder Sandnes, men også til lagene som ligger nærmest på tabellen.

Follo ligger på andre plass på tabellen og kommer fra uavgjort oppgjør mot TIF Viking for en liten uke siden. De bør vinne i kveld om ikke Sandnes skal få en altfor stor luke. En liten «nice to know» opplysning om Follo, de har scoret over 40 mål i to av kampene sine denne sesongen.

Lagene står klare til kamp kl 16:00, billettene finner du i hjemmelagets systemer eller du ser kampen via Direktesport.no (krever abonnement).

Charlottenlund – HK Herulf Moss i CSK Varmbo Arena kl 17:30

Charlottenlund ligger «bare tre poeng» fra sølvplassen, men en del skjær i sjøen har gjordt det litt tungt etter en god start på sesongen.

Så langt står Trondheims laget bokført med fire seirer og fem tap, og forrige runde ble det tap borte mot Stavanger med ett lite mål.

HK Herulf Moss har på sin side kun en seier til nå. Den kom sist de var i Trøndelag og spilte kamp, mot Vikhammer for en god måned siden.

Søndagens oppgjør starter kl 17:30, billetter finner du i hjemmelagets systemer, der finner du også informasjon om en eventuell streaming av kampen. Men husk at du kan følge kampen via handball.no

Viking Håndball – Sandnes i Stavanger Idrettshall kl 19:30

Et hjemmelag som er det «gjerrigste» laget i 1.divisjon med tanke på innslupne mål tar imot et bortelag som er mestscorende så langt i serien. I tillegg er det lokaloppgjør der mer enn to-poeng står på spill. Dette er bakteppet når Viking Håndball tar imot ubeseirede tabelltopp, og nabo, Sandnes søndag kveld.

Viking klatret opp på fjerde plass etter forrige helgs seier over OSI, og spilte seg med det opp på kvalifiseringsplass til REMA 1000-ligaen. Men det er uhyre tett på plassene bak Sandnes, og Viking er ett av tre lag på ti poeng. Og de er bare ett poeng bak en medaljeplass. Selv sier de at «vi har reist oss godt etter tapene vi har hatt, formen er sterk, skadeproblemene små og vi ser fram til å møte Sandnes med fullt lag og en sterkt motivasjon til å gjøre som vi har gjort de siste årene. Sende de lyseblå hjem med smultring».

Sandnes leder 1.divisjon ganske klart, og de har fem poeng å gå på før søndagens kamper. Serielederen har ennå ikke avgitt poeng, men tar vi et klikk innom Viking sine hjemmesider så finner vi at «Viking er iallefall klare og har et mål før søndagens kamp, nemlig påføre serielederen sitt første tap for sesongen».

I et lokaloppgjør gir lagene alltid «det lille ekstra», det er allerede solgt over 500 billetter til kampen søndag kveld. Så løp og kjøp – og skulle det bli utsolgt så finner du kampen på Direktesport.no