Første skytterkonge som tar en trippel

Tekst: Svein André Svendsen /NHF
2. juni 2020

Bækkelagets Emil Midtbø Sundal er første skytterkonge som tar tittelen tre sesonger på rad.

Denne sesongen fikk Sundal 179 scoringer, som er flest av de tre sesongene han har vært skytterkonge i toppdivisjonen. Han scoret hele 51 mål mer enn neste på lista, Inge Aas Eriksen.

Det er kun Gunnar Pettersen (toppscorer fem sesonger totalt) og Simen Muffetangen (tre sesonger), som kan matche hans tre titler, men ingen av dem var toppscorer tre sesonger på rad.

– Det visste jeg ikke. Det var litt moro. Men det er ikke noe mål å gå for nummer fire. Det er ikke et sunnhetstegn for et lag å ha en som scorer så mye mer enn alle andre. Hvis du ser på topplagene er scoringene mer jevnt fordelt. Det er et mål å få det sånn i Bækkelaget også. Jeg tipper at jo jevnere det er fordelt, jo høyere havner vi på tabellen, sier toppscoreren.

– I ettertid er det morsomt å se tilbake på, men det er ikke noe jeg har fokus på. Det at jeg blir toppscorer er en kombinasjon av flere ting. Jeg har fått mye tillit og blir stående selv om jeg skulle bomme litt. Gode lagkamerater skal også ha mye av æren. De setter meg opp i gode situasjoner. Uttellingen har variert litt i kampene, i noen har den vært veldig god, mens i andre har den vært dårlig. Jeg synes det har vært en langt fra perfekt sesong for meg personlig, så det er mye å gå på fortsatt, sier han.

Scoringstoppen i REMA 1000-ligaen menn:
1. Emil Midtbø Sundal, Bækkelaget Håndball Elite, 179
2. Inge Aas Eriksen, FyllingenBergen, 128
3. Claes Martin Lindell, ØIF Arendal Elite, 120
4. Sondre Paulsen, ØIF Arendal Elite, 115
5. Aksel Horgen, Drammen, 108
6. Sigvaldi Gudjonsson, Elverum, 105
7. Eirik Hornnes Hybertsen, Runar Sandefjord, 105
8. Amadeus Hedin, Fold-St. Hallvard HK, 103
9. Sindre André Aho, FyllingenBergen, 101
10. Toke Bjelke Schrøder, Halden Topphåndball, 96