Første seier til Elverum i Nye Loen Nærbø – Norsk Topphåndball

Første seier til Elverum i Nye Loen Nærbø

FyllingenBergen – Kolstad 23-25 (11-13)

Fire minutter og fire mål, to til hvert lag. FyllingenBergen lå ute i 5-1 formasjon og Kolstad gikk opp til 2-3 ledelse. De var mye spill og lite mål i første halvdel av omgangen og når uret passerte femten minutter ledet hjemmelaget 7-5, og hadde en mann på utvisningsbenken. Etter atten minutter mente Kolstad benken at «nok fikk vere nok» og la time-out kortet. Lagledelsen var ikke fornøyd med det guttene presterte ute på banen. Praten så ut til å virke for Kolstad utlignet til 9-9 med to raske mål. Og med en kontring etter en FyllingenBergen feil snudde de 9-7 til 9-10. Og time-out til FyllingenBergen. Kolstad jobbet godt i forsvar og holdt hjemmelaget på avstand ut omgangen etter at de tok ledelsen 10-11 seks minutter før pause. Pauseresultatet var 11-13

Fem minutter var spilt av andre omgang og begge lag hadde plusset på ett mål hver på sin målkonto. Men fremdeles var gjestene de ekstra målene foran. Etter ti minutter hadde Fredrik Ruud fått nok og kalte guttene ut på sidelinjen og forklarte i tydelig ordlag hva han mente om det som foregikk ute på banen. Da ledet gjestene 14-18. FyllingenBergen skjerpet seg og brukte drøye ni minutter på å komme opp i 19-20. Kolstad viste seg å vere for sterke for FyllingenBergen denne søndags kvelden og med knappe to minutter igjen ledet gjestene 22-24. Begge lag fikk hver sin scoring før kampen endte 23-25 til laget fra Trondheim.

ØIF Arendal – Fjellhammer 26-26 (13-15)

Fjellhammer gjorde som de har gjordt tidligere, de tok ledelsen 1-3 etter drøye fem minutters spill. Å si at Fjellhammer hadde respekt for serieleder ØIF Arendal vil vere å overdrive, og hjemmelaget måtte jobbe for å hente inn igjen 3-6 ledelsen til gjestene. Etter ti minutter utlignet de til 6-6 før Fjellhammer på nytt tok ledelsen like etterpå. Ved halvspilt omgang ledet Fjellhammer med to, men hjemmelaget mobiliserte og bare minutter senere hadde de snudd til 10-9.  Gjestene er ikke kjent for å gi seg uten kamp, og med fem minutter igjen til pause gikk de opp til 11-14. Da pausesignalet gikk stod det 13-15 på resultattavlen.

Fjellhammer fortsatte å holde ØIF Arendal på en armlengs avstand også i starten av andre omgang. Etter drøye ti minutter hadde ØIF Arendal både utlignet og gått forbi (til 19-18) og da la Fjellhammer time-out kortet. Hjemmelaget holdt seg foran Fjellhammer med ett og ett mål før gjestene utlignet til 21-21 og la på til 21-22 og 21-23 med knappe ti minutter igjen av kampen. Fjellhammer hadde ingen planer om å gi seg og to minutter før full tid ledet de 24-26, og med en stjerne redning fra Fjellhammers målvakt drøyt minuttet før full tid såg det ut til å bli seier til Fjellhammer. Men spennende ble det da hjemmelaget redusert til 25-26 like etter. Fjellhammer la time-out kortet med drøye 20 sekunder igjen å spille. Fjellhammer kom til en 100 % sjanse som ØIF sin målvakt reddet på mesterlig vis. Det var tre sekunder igjen å spille og ØIF Arendal tok timeout. Det endte med utligning og poengdeling i så og si siste spillesekund.

Drammen HK – Runar Sandefjord 24-23 (11-11)

Ett mål til deg og ett mål til meg – for så vidt en grei kamputvikling det, men da må det «fungere» i mer enn åtte minutter. I Drammenshallen fulgte Runar Sandefjord tett på Drammen i nevnte åtte minutter, da gikk Drammen raskt fra 4-3 til 6-3. Gjestene kom etter hvert mere med i kampen og snudde 6-3 til 8-6 på rundt syv minutter. Like før pause ble det rødt kort til Drammens Joachim Hykkerud, for et par stive armer. Lagene gikk til pause på stillingen 11-11.

Kun ett og to mål skilte lagene etter pause, eller for å vere helt korrekt så var Drammen en liten periode oppe i tre måls ledelse. Kristian Kjelling la time-out kortet etter 11 minutter og Runar Sandefjord svarte med å redusere til 18-17. Før de fant en åpen låvedør og utlignet til 18-18.  Drammen drog litt ifra (igjen) men med fire minutter igjen av kampen hadde Runar Sandefjord (igjen) redusert til 23-22. Med 30 sekunder igjen å spille, Drammen med en mann utvist og 24-23 på resultat-tavla la Runar benken time-out kortet. Det ble frikast, ny Drammen utvisning, tre sekunder igjen på klokka, men ingen scoring. Kampen endte 24-23.

Og med dramatikk da Runar Sandefjords nr 12, Joachim Søholm Christensen fikk det røde kortet – etter kampslutt.

Bækkelaget – Halden 24-23 (13-11)

Hjemmelaget startet best foran mål og gikk raskt opp til 7-3, etter at Halden holdt følge til 3-2.  Gjestene hadde på ingen måte tenkt å gi opp og etter tyve minutters spill var de kun to mål bak. Denne avstanden holdt seg inn mot pause, stillingen var da 13-11 til hjemmelaget.

Halden brukte første kvarteret av andre omgang godt og utlignet til 17-17 etter å på det meste ha ligget under med tre. Etter 15 ½ minutt av omgangen tok Halden ledelsen for første gang i kampen da de gikk opp til 19-20. Bækkelaget tok time-out på stillingen 19-21 og knappe åtte minutter igjen av kampen. Med knappe fire minutter igjen å spille utlignet Bækkelaget til 22-22 før ett mål på hver side økte til 23-23 og ett drøyt minutt igjen av kampen. Kampen endte med straffe til Halden, en straffe som Bækkelagets målvakt stoppet og resultatet ble seier med minst mulig margin til Bækkelaget, 24-23.

Nærbø – Elverum 23-25 (10-12)

Begge lagene jobbet godt i forsvar så det var ikke snakk om mange registrerte skudd på mål de første minuttene av kampen. Hovedforskjellen på de to lagene var at der Elverum fikk sine skudd bak Nærbø sin målvakt så ble Nærbø sine skudd stoppet av enten forsvaret eller Elverum sin målvakt. Først etter ni minutter fikk Nærbø sitt første mål da de reduserte til 1-4. To-minutterne «haglet» til Nærbø, men de greide likevel å hindre at Elverum fikk større luke enn ett og to mål. En praktredning fra Nærbø og målet til Elverum var tomt (etter en utvisning) – og Nærbø utligning til 10-10. Det gikk fort på slutten og Elverum rakk å gå opp til 10-12 kun sekunder før pausesignalet gikk.

Andre omgang var knappe to minutter gammel før Nærbø hadde utlignet til 12-12. Temperaturen ute på banen var stigende, stillingen var 13-14, publikum var «i taket» og Nærbø utlignet til 14-14. Elverum og satte inn ett nytt gir og gikk opp til 14-17 før Nærbø reduserte to ganger og utlignet med en tredje scoring. Og så gikk Nærbø opp i tet 18-17.Men så var det de utvisningene da … og brått var Elverum i ledelsen igjen. Så lenge det varte. Femten minutter gjenstod, og kampen var like åpen som da de begynte. Med ti minutter igjen å spille reduserte Nærbø til 20-21 på straffe. Elverum la på til 20-22, frikastene kom og gikk og Nærbø reduserte til 21-22 med knappe seks minutter igjen av kampen. Igjen gikk Elverum opp i to måls ledelse, men en redning fra Nærbø holdt hjemmelaget inne i kampen. Nærbø benken la time-out kortet akkurat litt for tidlig, så det ble ikke noe av reduseringen til Nærbø. Hjemmelaget møtte mann mot mann drøye to minutter før full tid og Elverum fant luken de trengte og gikk opp til 21-24. 1 ½ minutt igjen og Elverum fikk en utvisning og Nærbø redusert til 22-24 og så til 23-24. Da la Børge Lund time-out kortet, med knappe 20 sekunder igjen. Kampen sluttet med straffe til Elverum og med sin 12. scoring fastsatte Tobias Grøndahl sluttresultatet til 23-25. Og Elverum sin første seier over Nærbø på bortebane var et faktum.