Foto: Njål Arnar Johansen

Første play-off kamp i både REMA 1000-ligaen og 1.divisjon torsdag ettermiddag

Av: Marianne Kolås/Norsk Topphåndball
21. april 2022

Torsdag starter play-off kampene for både REMA 1000-ligaen og 1.divisjon.

  • Lag nr. 9.-11. etter endt seriespill i REMA 1000-ligaen, spiller «play-off» med dobbel serie om å unngå kvalifiseringsspill.
  • Lag nr. 9 starter «play-off»-spillet med 2 poeng, lag nr. 10 med 1 poeng og lag nr. 11 med 0 poeng. Ved poenglikhet på tabellen i «play-off» vil laget som er høyest plasserte fra REMA 1000-ligaen rangeres foran lavere plasserte lag.
  • Det lavest rangerte laget etter endt «play-off»-spill skal møte vinner av play-off mellom lag nr. 2.-4.  i 1. divisjon. Disse to lagene spiller kvalifiseringskamper om en ledig plass i kommende sesongs REMA 1000-liga.

Første lag ut i REMA 1000-ligaens play-off er Kristiansand og Fjellhammer. Kristiansand kom nye, eventuelt på nytt etter flere års fravær, til REMA 1000-ligaen foran årets sesong. Mens Fjellhammer har samlet erfaring fra to sesonger på toppnivå.

Fjellhammer går inn i sluttspillet med to poeng og Kristiansand med ett. Og sist lagene møttes i Aquarama ble det knapp seier til Fjellhammer mens det var Kristiansand som gjorde det best i returoppgjøret. Med andre ord to borteseiere i REMA 1000-ligaen. Vi sier oss enig med Fjellhammer som sier at «vi gleder oss enormt til å kunne spille kamp igjen og vi skal gi alt for å starte playoff på best mulig måte. Det kommer til å bli jevnt og vi er klare for å krige i 60 minutter!»

I 1.divisjon er det TIF Viking og Follo HK som er første lag ut i play-off. TIF Viking går inn i play-off med ett poeng mens Foll starter på bar bakke.

Sesongens første møte mellom de to lagene ble en målrik affære, da det ble laget totalt 70 mål som ble jevnt fordelt mellom de to. For en knapp måned siden ble det laget enda flere mål da lagene møttes i Huakelandshallen. Men denne gangen ble det 41-37 i TIF Vikings favør.

Torsdag er det nytt møte i Huakelandshallen, hvem tar første stikk i kampen der premien er kvalifisering til REMA 1000-ligaen?

Om du ikke kommer deg avgårde for å se kampene live, så er det bare å klikke på kampen du vil se, og voila så er du inne i Direktesport.no (krever abonnement) og HandballTV.com. Og klikker du inn på handball.no/live blir du fortløpende oppdatert på siste nytt i de to kampene.

Kristiansand – Fjellhammer i Aquarama kl 18:30. Bilettene finner du her.

TIF Viking – Follo HK i Haukelandshallen kl 17:30.