Foto: Jon Forberg

Første kamp i Volda Campus Sparebank1 Arena når Volda tar i mot Gjerpen

Av: Trond Sørøy / Norsk Topphåndball
10. desember 2020


Forhåndsomtale Volda – Gjerpen


Dette blir første offisielle kamp i den splitter nye arena Volda Campus Sparebank1 Arena.

Kampstart kl. 19.00 torsdag 10. desember 2020. 
Vises på HandballTV


Viktig kamp for begge lag med tanke på å kjempe om direkte opprykk / kvalikplass.  Volda ligger på tredjeplass med 13 poeng.  Hjemmelaget har 3 seire og 2 uavgjort på sine fem siste kamper.  Og viser at selv om spillet ikke sitter, så taper de ikke likevel, men berger det ene poenget.  Volda er helt avhengige av å få satt et steintøfft forsvar for å kunne ta poeng mot Gjerpen.  Men får de til det, kan alt skje. 

Gjerpen har etter den fine seieren over Levanger, hatt tre strake tap mot Follo, Ålgård og Reistad.  I alle kampene har tapene vært med store sifre.  Og det har vært urovekkende.  Skienslaget ligger på nedrykk til 2. divisjon, men tabellen lyver en del siden Gjerpen har spilt to kamper mindre enn de andre lagene.  Dorthe Groa er på vei tilbake etter 14 måneder på sidelinja, hun spilte 2×15 minutter i treningskamp mot Flint Tønsberg i forrige uke.  Det vil forsterke Gjerpen.  Om hun blir meldt spilleklar allerede mot Volda er uvisst. 

Pål Oldrup Jensen er ikke med på benken torsdag og det blir da Anstein Engravslia som har hovedansvaret mot Volda.  Gjerpen er revansjesugne og Volda skal opp imot sitt høyeste nivå for å ta poeng mot laget fra Skien, som viste solide takter i treningskampen mot Flint. 


Topp 3 målscore så langt:

Volda
Sara Dögg Hjaltadottir 36
Kine Kvalsund 35
Fride Heggdal Stølen 33

Gjerpen
Maria Solheim 41
Oda Olsen 32
Linn Andresen 30. 


Kampens profiler

Sara Dögg Hjaltadottir (Volda) og Oda Olsen (Gjerpen).


Sara Dögg Hjaltadottir (Volda):
– Jeg forventer en tøff og spennende kamp mot Gjerpen i morgen! Gjerpen har et sterkt lag med gode enkelt spillere. Det blir viktig for oss å få flyt i spillet vårt begge veier. Vi gleder oss og er klare for å krige om 2 poeng!


Oda Olsen
(Gjerpen): 
– Det gledes veldig til å spille kamp igjen! Vi har vært inne i en litt dårlig periode de siste kampene som har blitt spilt i serien, og vi ønsker nå å snu det. Vi har hatt en veldig bra treningsperiode nå med mye trøkk, og vi ønsker å ta med oss dette videre inn i kampen. Fokuset kommer til å være på oss selv og våre oppgaver. Laget kommer til å krige i 2×30 om de 2 poengene.