Forrykende kamp fra start til slutt mellom Elverum og Aalborg – Norsk Topphåndball

Forrykende kamp fra start til slutt mellom Elverum og Aalborg

Det var knyttet store forventninger til Elverums første hjemmekamp i årets Champions League sesong. Motstanderen i Aalborg er ett av verdens beste lag med mål om Final Four.

Dette var på forhånd spådd til å bli en vanskelig kamp hvor de måtte prestere helt opp mot sitt beste uten for mange feil for å kunne få med seg noe fra dagens kamp. Aalborg har en tidligere Elverum- spiller som var med i kamptroppen til Aalborg, Sebastian Henneberg. I tillegg til Lukas Sandell, men han var ute med skade og spilte ikke. I tillegg har de to norske landslagsstjerner i Sebastian Barthold og Kristian Bjørnsen, sammen med den ene verdensstjernen etter den andre med Mikkel Hansen og Aron Palmarsson. Dette var også Aalborgs hundrede champions League kamp. Med dette var forventningene lagt for et hett oppgjør.

Det var et heltent Aalborg-lag som entret Terningen Arena onsdag kveld, og det virket som om det preger hjemmelaget. De tre første angrepene ender opp i to tekniske feil og ett bomskudd, da hadde Aalborg allerede satt to baller i buret bak Elverumsforsvaret. Christoffer Hedberg åpner scoringskontoen til Elverum fra sin høyrekant: 1-2. Innledningen av omgangen preges også av flere tekniske feil hos Elverum.

Det var ikke Mikkel Hansen eller Aron Palmarsson som stakk seg frem, men spilleren i motstand ende av banen. Simon Gade gjorde nesten som han ville i første omgang, da han plukket skudd både høyt og lavt fra linjespillerne til Elverum. De første ti minuttene står målvakten med redning på 5/10 skudd. Uros Borzas tar ansvar og sørger for at differansen mellom lagene ikke ble for stor da han sendte i vei en suser på underarm, 4-7 til gjestene. I det 10. minuttet sender presenterer også Tobias Grøndahl seg med en underarm forbi Henrik Møllgaard og i nota, før Elverum tok en timeout.

Tjue minutter ut i førsteomgang er rødtrøyene hele syv mål foran Elverum, og da er det en ung tsjekker som virkelig skal presentere seg i Terningen. Først plukket Simon Mizera et skudd fra verdensstjernen Aron Palmarsson, før tidligere Elverum-spiller Sebastian Henneberg blir plukket av målvakten. Han reddet like gjerne en 100%-sjanse fra linje, og var heller ikke vond å be da Mikkel Hansen prøvde skuddarmen fra distanse. Denne gangen var det Aalborg som fikk en seks minutter lang måltørke, mye takket være en brennheit målvakt i Elverum-buret. Samtidig som Mizera reddet baller, spiste Elverum seg sakte, men sikkert inn på Aalborg. Stig-Tore Moen Nilsen scorer i det siste sekundet av første omgang, og sørger for at Elverum kun er tre mål bak ved hvilen: 14-17.

Men så skjedde det som skulle endre kampen helt 9 minutter ut i andreomgang, hvor Niclas Fingren fikk rødt kort i det som må sies å ha vært en omdiskutert avgjørelse som fikk flere Elverum supportere i full harnisk. Mikkel Hansen var nesten igjennom da Fingren prøver å minimere rommet, og Hansen var så uheldig å tråkke på foten til Elverums forsvarsgeneral. Rødt kort og straffe som ble omgjort til mål av Aalborgs superstjerne med det karakteristiske håret.Dette så ut som at også frustrerte Elverum sine spillere noe man så på banen, hvor Aalborg rykket ifra og det gikk ikke lang tid før de var 6 mål foran igjen.

Elverum bommet på skudd etter skudd i denne perioden og var for dårlig foran mål. Etter dette var det full dominans fra Aalborg. Som rykket enda lenger ifra og med 10 minutter igjen var de hele 7 mål foran. Da mistet Elverum momentet som de hadde opparbeidet seg tidlig i første omgang. Da hjalp det ikke at Elverum hadde all for dårlig uttelling og bommet på sjanser som burde ha blitt mål. Dette gjorde at Aalborg var 7 mål foran. Elverum hadde sjansene, men greide ikke å omsette de i mål. Dette gjorde at de
siste 10 minuttene ble enkle for Aalborg. Elverum rotet for mye i angrepsspillet som gjorde at det ble vanskelig å gjøre noe med resultatet. Helt til slutt i kampen kom dagens mål av Elverum, når Stig Tore Moen Nielsen lobbet ballen i mål i det siste minuttet av kampen. Til slutt vant Aalborg 25- 33.

Resultatet kunne vært annerledes hvis Elverum hadde hatt bedre uttelling på sjansene sine. Elverum spilte i store deler av kampen på ett like høyt nivå som Aalborg. Det var den dårlige perioden i andreomgang etter utvisningen til Niclas Fingren. I tillegg til den dårlige uttellingen foran mål. Dette var til slutt hovedforskjellen på lagene. Aalborg scorte på sjansene sine mens Elverum bommet. Dette var gjengangsmelodien i andreomgang. Det positive som Elverum kan ta med seg videre er at de kom til alle disse sjansene mot Aalborg.

Toppscorer Elverum: Stig-Tore Moen Nilsen (5 scoringer)

Toppscorer Aalborg: Mads Hoxer (7 scoringer)

Neste kamp for Elverum er allerede førstkommende lørdag, da de gjester Boligpartner Arena for å spille mot herrelaget til Storhamar i cupen.