Fornøyd tross tremålstap mot danske stjerner – Norsk Topphåndball

Fornøyd tross tremålstap mot danske stjerner

En tynn ØIF-tropp leverte en ny bra kamp, men denne gangen ble det tap mot danske Ribe Esbjerg.

Hisøyhallen var pyntet til fest og ØIF Arendals gode venner i Hisøy IL leverte et flott arrangement av treningskampen mot den danske storklubben Ribe Esbjerg. 250-300 tilskuere hadde funnet veien til Hisøyhallen lørdag ettermiddag.

Martin Lindell dunker til.

De fremmøtte fikk se et ØIF-lag som røk på et 29-32-tap mot en av toppklubbene i den danske eliteserien. ØIF ledet 15-14 ved pause.

Det åpnet jevnt , med ØIF som førende de første 15 minuttene. Etter 20 minutter hadde ØIF fått en 10-8-ledelse, som hadde blitt 14-10 etter 25 minutter. Men frem mot pause hadde danskene fått kontakt igjen og ØIF ledet med 15-14.

Jesper Munk i duell med landsmenn.

Andre omgang åpnet med at Ribe Esbjerg kom seg foran og ledet med to mål da det var gått fem minutter. Lagene fulgte hverandre også nå. 19-20 sto det etter 40 minutter, mens det etter 45 sto 22-23.

Ti minutter før slutt var det 25-26.
ØIF forsøkte å berge i land en ny seier over det danske storlaget, men denne gangen lyktes det ikke i de avgjørende fasene. Det endte med 29-32 og danskene fikk dermed revansj etter at ØIF Arendal vant 38-31 i Nedeneshallen torsdag.

Mario Matic.

Vikartrener Luka Panza deppet ikke mye etter tremålstapet. Han mener det var mye positivt å hente ut av begge kampene mot det danske topplaget.
– Det gjør godt å få to kamper mot et så godt lag. I perioder er vi gode i dag, men vi har lite spillere disponible, noe som gjør at vi blir slitne, forklarer han.

For å støtte opp under Lukas ord: ØIF hadde med 13 spillere, der to var juniorer, mens gjestene fra Danmark stilte med full tropp, 16 mann.

Luka mener det var timingen som ikke satt helt som den skulle i sluttfasen.
– Avtalene våre fungerte bra gjennom kampen, men timingen satt ikke helt da det skulle avgjøres. Totalt sett er jeg godt fornøyd med dette. Innsatsen er god og vi møter et sterkt lag også, påpeker Luka Panza.