Foto: IHF

Forlater Wetzlar – Ryktes til dansk storklubb

Av: E. Fossnes/NTH
24. februar 2021

Norges høyre kantspiller Kristian Bjørnsen forlater tyske HSG Wetzlar til sommeren. Det skriver tyskerne på sin hjemmeside tirsdag ettermiddag. Nå sirkulerer det rykter om at neste stopp kan bli i Danmark.

Den tidligere Fyllingen-spilleren har vært i klubben siden 2016. Da kom han fra svenske Kristianstad. Nordmannen har vært en svært viktig brikke i klubben, og fikk utdelt kapteinsbindet før sesongen.

32-åringen står oppført med 501 scoringer på 135 kamper for laget som ligger på åttende plass i tysk bundesliga.

Hovedpersonen uttalte følgende til klubbens hjemmeside etter at nyheten var et faktum:

– Det har vært en flott tid , som jeg alltid vil huske på grunn av mange sportslige høydepunkter og også fødselen av våre barn, sier Bjørnsen.

– Men det har alltid vært mitt mål å spille Champions League igjen , om mulig. Det er derfor jeg bestemte meg for å endre, også fordi jeg er 32 år gammel, avslutter nordmannen.

Til tross for at Bjørnsen begynner å dra på årene, er det flere klubber som har vist interesse for bergenseren. Ifølge danske og tyske medier, kan det se ut som at neste stoppested blir danmark og Aalborg Håndbold.

Mikkel Hansen som lagkamerat?

Om ryktene stemmer, så vil det bety at Bjørnsen vil bli en del av et slagkraftig Aalborg lag. Den danske Champions-League klubben har annonsert flere bunnsolide signeringer.

Om alt går etter planen for de rødkledde, så vil Bjørnsen bli lagkamerat med superstjernen Mikkel Hansen som kommer til klubben i 2022.

SUPERSTJERNE: PSG-spiller Mikkel Hansen FOTO: Dave Winter/Icon Sport

I tillegg til Bjørnsen, er de rødkledde på jakt etter Flensburg-Handewitt spilleren Mads Mensah Larsen ifølge tv2nord.dk. Også Rein-Hacker Löwen’s forsvarskjempe, Jesper Nielsen skal være en spiller som kan være klar til sommeren.

Om alle brikkene faller på plass, vil danskene virkelig bli spennende å følge med i Velux Champions League de neste sesongene.

Dette sier Bjørnsen om ryktene

Bjørnsen hadde dette å si om Aalborg-ryktene da han fikk spørsmål av Norsk Topphåndball tidligere idag:

«Hvor jeg går hen blir nok avklart i løpet av de neste dagene», forteller han over melding.

Nordmannen skal uansett hjelpe klubben videre mot målet om Europa-Cup spill. Torsdag får Bjørnsen & co besøk av Erlangen, en kamp som vil bli sendt på Viaplay Norge.

Erlangen befinner seg på 14. plass i Bundesligaen.


Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Følg-oss-på-Instagram.png