Maren Nyland Aardahl. Foto: Marco Wolf

Forkortet sesong i Tyskland før ferden går videre

Av: Svein André Svendsen/NTH

Det ble ingen landslagssamling for Maren Nyland Aardahl. Isteden dro hun hjem og sitter i karantene.

Hun skulle ha vært med Rekruttjentenes samling og kamper i Frankrike. Bietigheim-spilleren var i Tyskland da samlingen ble avlyst, så dro hun hjem til Norge i forrige uke da den tyske ligaen ble satt på pause.

Den tyske serien ble stoppet etter 18 av 26 kamper. Det er ikke noe sluttspill i Tyskland, men de håpet å fullføre serien. Onsdag kom imidlertid beskjeden om at sesongen er avsluttet. Hun rakk altså ikke å spille ferdig sin første sesong i Tyskland før ferden går videre til Romania neste sesong. Mer om det senere.

Bietigheim ligger på 2. plass, har tatt 16 seirer, har 1 uavgjort og ett tap på de 18 kampene som har vært spilt til nå i serien. Den nasjonale cupen håper de å få avsluttet, men der er Bietigheim røket ut.

Klubbens europeiske eventyr stoppet etter gruppespillet i EHF Cup, der de sammen med Storhamar røk ut av gruppe D.

Nå er hun i karantene i Trondheim og bruker dagene til å gå på ski, trene litt styrke hjemme, ser litt serier og får tida til å gå. Heldigvis er samboeren også i karantene, det er lettere å være to.

Når karantenetiden er over, vil hun fortsatt være hjemme i Norge en stund, men hun var ikke forberedt på at den forrige kampen hun spilte ville bli den siste.

– Foreløpig er alle hallene stengt og vi får ikke trent. Vi får løpende beskjeder, men foreløpig tyder ingen ting på at det kommer til å åpne noen haller med det første, sier hun.

26-åringen gikk fra Byåsen til Tyskland før denne sesongen.

– For min del har det vært veldig mye nytt. Det har samtidig vært veldig positivt. Personlig har det gått bra, jeg har fått mye tillit og spilletid og kommet godt inn i gruppa. Det er første gangen jeg har flyttet til utlandet og første gang jeg bor alene, så det har vært mange nye inntrykk, i tillegg til et nytt språk. Nå snakker jeg tysk, så sånn sett er det synd at jeg ikke skal være der lenger, forteller hun.

Bietigheims nummer 6 har skrevet toårskontrakt med rumenske Valcea neste sesong.

– Til slutt så jeg at det var best for meg å flytte på meg. Jeg kommer veldig godt overens med treneren og han har trua på meg. De har et bra lag, mens i Tyskland er det usikkert hvordan laget kommer til å se ut i Bietigheim. De jeg er mest med her visste jeg skulle dra herfra. Det blir også ny trener som ikke har trent damer tidligere, så det var mye usikkerhet. Med mange utskiftninger ønsket jeg også å prøve noe annet. Det ville blitt mye nytt uansett, tenker jeg.

– Jeg liker måten de spiller håndball på i Romania. De er glade i å vise følelser på banen og Østeuropeere er kjent for å spille med mye leven og hjertet utenpå drakta. Det var jeg veldig gira på å prøve, for jeg synes det er veldig likt meg. Jeg kommer fra en tysk kultur som er nesten helt motsatt, så det blir spennende. Den rumenske ligaen virker å ha flere gode motstandere, det er også noe jeg tenker på. Der blir det flere tøffe kamper, sier Aardahl.